Avusturya'da Müslümanlara yönelik tasarı

Avusturya'da Müslümanlara yönelik tasarı

Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz: "Yurt dışından gelen finansmanın yasaklanmasına ilişkin tavrımız değişmeyecek"

VİYANA (AA) - Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, "İslam Yasa Tasarısı" olarak adlandırılan tasarıda yer alan "yurt dışından finansman yasağı" maddesinin değişmeyeceğini söyledi.

Kurz, aralarında Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), Türk Federasyonu, Viyana İslam Federasyonu, İslam Cemaati ve Alevi Federasyonu temsilcilerinin bulunduğu grubu, Dışişleri Bakanlığında kabul etti. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede, sivil toplum örgütü temsilcileri, tasarıdaki rahatsızlıklarını dile getirdi. Kurz ise eleştirilere açık olduklarını belirterek, bazı maddelerin değişebileceğini dile getirdi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurz, tasarıda yer alan bazı maddelerin değişebileceğini ancak bazı maddelerde ısrarlı olduklarını kaydederek, "Tasarıda sert kalacağımız maddeler var. Mesela yurt dışından gelen finansmanın yasaklanmasına ilişkin tavrımız değişmeyecek" dedi.

"Yurt dışından gelen paranın yasaklanması konusunda nasıl bir model düşünüyorsunuz?" sorusuna Kurz, "Yurt dışından maaş değil, bağış olarak gelebilir. Bizim için önemli olan paranın nereden gelip nereye gittiğidir. Paranın şeffaf olmasıdır. Açık ve şeffaf bir şekilde görülmesini istiyoruz. Belki para buradaki bir vakfa gönderilir ve buradan imamlara dağıtılabilir ama bu kesin değil, üzerinde düşünülebilir" diye konuştu.

Kurz, ayrıca tasarıdaki bazı maddelerin yanlış yorumlandığını ve aktarıldığını belirtti.

Yaklaşık 500 bin Müslümanın yaşadığı Avusturya'da, camilerde 300 imam görev yapıyor. Bunların 65'i Türkiye tarafından gönderilen imamlar oluşturuyor. Tasarıya göre Avusturya'da görev yapan imamların maaşlarının yurt dışından ödenmesi yasaklanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı