Avusturya’da koalisyon görüşmelerinde sonra doğru

Avusturya’da koalisyon görüşmelerinde sonra doğru

Kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanun yeniden düzenlenecek

VİYANA (AA) - Avusturya'da koalisyon görüşmeleri yürüten merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisinin (FPÖ), kapalı alanlarda sigara içilmesini tamamen yasaklayan yasanın yeniden düzenlenmesine yeşil ışık yaktığı bildirildi.

Avusturya Haber Ajansında (APA) yer alan habere göre, ülkede yaklaşık 50 gündür koalisyon görüşmeleri yürüten merkez sağ ÖVP ve aşırı sağ FPÖ partilerinin, 2015 yılında meclisten geçen ve 2018’in mayıs ayında yürürlüğe girmesi beklenen kapalı alanlarda sigara içilmesini tamamen yasaklayan yasanın yeniden düzenlenmesinde uzlaştıkları belirtildi.

Parti yöneticilerinin konuya ilişkin açıklamasına yer verilen haberde, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan yasanın esnetilerek, şu andaki uygulamanın sürdürüleceği, restoran, kafeterya gibi kapalı alanlarda sigara içilen ve içilmeyen bölümlerin varlığını koruyacağı kaydedildi.

Yeni düzenleme kapsamında, sigara içme yaşının 16’dan 18’e yükseltileceği ve 18 yaşından küçüklerin sigara içilen kapalı alanlarda bulunmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

- Sigara düzenlemesine tepkiler

Haberde, başta Doktorlar Odası olmak üzere birçok sağlık kurumu ve uzmanın koalisyon pazarlıklarını yürüten her iki partiye tepki gösterdiği ve bu kararın ciddi sağlık sorunlarının meydana gelmesine neden olacağı uyarısında bulunduğu belirtildi.

- 20 Aralık’ta hükümet kurulabilir

Öte yandan ÖVP'nin koalisyon görüşmelerinden sorumlu sözcüsü ve Meclis Başkanı Elisabeth Köstinger, yaptığı açıklamada, partisinin Noel öncesi hükümeti kurma isteğini yineleyerek her iki partinin neredeyse her gün bir araya geldiğini, 20 Aralık'a kadar birçok konuda uzlaşma sağlanarak hükümetin kurulabileceğini söyledi.

Avusturya basınındaki haberlerde, merkez sağ ve aşırı sağın, hükümet programında uzlaştığı, hükümetin 18 Aralık'ta kurulmasının öngörüldüğü iddialarına yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :