Avusturya'da halk oylaması için hazırlıklar tamamlandı

Avusturya'da halk oylaması için hazırlıklar tamamlandı

VİYANA (AA) -Türkiye'ninViyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Avusturya'da 27 Mart-9 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği için halk oylamasına ilişkin,“Bütün...

VİYANA (AA) -Türkiye'ninViyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Avusturya'da 27 Mart-9 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği için halk oylamasına ilişkin,“Bütün önlem ve hazırlıkların alınmış olduğunu, huzur ve güven içerisinde Avusturya’daki vatandaşlarımıza oylarını rahat ve hızlı bir şekilde kullandırmak için Başkonsolosluğumuz ile diğer Başkonsolosluklarımızın azami bir gayret içerisinde olduğunu belirtmek isterim.” dedi.

110 bine yakın Türk seçmenin sandık başına gideceği Avusturya’da, referandum öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

Halk oylaması sürecine ilişkin AA muhabirine bilgi veren Atay, Avusturya’da anayasa değişikliği halk oylaması için oy kullandırma sürecinin 27 Mart Pazartesi - 9 Nisan Pazar günleri arasında olduğunu belirterek, “Hafta içi ve sonu 09.00-21:00 saatlerinde vatandaşlarımız oylarını kullanabilecekler. Avusturya’da bu yönde yapılan hazırlıklar tamamlandı.” ifadelerini kullandı.

Atay, 27 Mart Pazartesi günü itibari ile başkent Viyana’da bulunan Başkonsolosluk binasına oy kullanmak üzere Türk seçmenleri beklediklerini ifade ederek, “Buradan bir çağrı yapmak gerekirse, oy kullanma işlemi akşam saat 9'a kadar süreceği için vatandaşlarımızın bu anayasal hak ve görevlerini, hafta sonuna bırakmadan, hafta içinde, örneğin mesai bitiminde Başkonsolosluğumuza gelerek tamamlamaları mümkündür. Hem böylelikle kendileri de rahat ederler, hem de hafta sonu aşırı yığılmaları engellemiş oluruz.” şeklinde konuştu.

Avusturya’da Viyana, Bregenz ve Salzburg başkonsolosluklarında oy kullandırılacağını hatırlatan Atay, “Yurt dışı seçmenler için yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olmak kaydıyla herhangi bir dış temsilciliğimizde kurulacak sandıklarda oy kullanmaları mümkün hale geldi.” dedi.

Atay ayrıca, seçmenlerin, www.ysk.gov.tr internet adresinden yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmelerinin önemine işaret ederek, oy kullanmaya gelen vatandaşların, üzerlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulanan, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı veya sürücü belgesi gibi, kimliklerini tereddütsüz ortaya koyacak resmi belgelerden birini mutlaka yanlarında getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Gümrük kapılarında 27 Mart’ta başlayacak oy kullanma sürecinin 16 Nisan’a kadar devam edeceğini belirten Atay, “Bu vesile ile, bütün önlem ve hazırlıkların alınmış olduğunu, huzur ve güven içerisinde Avusturya’daki vatandaşlarımıza oylarını rahat ve hızlı bir şekilde kullandırmak için Başkonsolosluğumuz ile diğer Başkonsolosluklarımızın azami bir gayret içerisinde olduğunu belirtmek isterim.” dedi.

Atay, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından izinle çıkmış eski vatandaşlara verilen mavi kartlar ile oy kullanılamayacağını sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :