Avusturya'da "15 Temmuz" konferansı

Avusturya'da "15 Temmuz" konferansı

Gazeteci-yazar Diler:- "FETÖ kesinlikle bitmedi, çok güçlü bir yapı hala devletin içinde var. Darbe başarılı olsaydı ortaya çıkacaklardı ancak başarısız olduğu için gizli bir şekilde hala aktif olarak görev yapmaya devam ediyorlar"

VİYANA (AA) - Gazeteci-yazar Ergün Diler, "FETÖ kesinlikle bitmedi ve çok güçlü bir yapı hala devletin içinde var. Darbe başarılı olsaydı ortaya çıkacaklardı; ancak başarısız olduğu için gizli bir şekilde hala aktif olarak görev yapmaya devam ediyorlar." dedi.

Diler, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Vorarlberg Şubesi'nin davetlisi olarak geldiği Avusturya'nın Vorarlberg eyaletine bağlı Dornbirn kentinde düzenlenen "15 Temmuz öncesi ve sonrası" konulu konferansta konuştu.

15 Temmuz darbe girişimini, "küresel güçlere boyun eğmeyen Türkiye'yi işgal girişimi" olarak tanımlayan Diler, "Türkiye'nin son dönemde 'Kürtler ve Araplar bizim kardeşimizdir' anlayışıyla İslami bir söylem kullanması ve Arap ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmesinin, Ortadoğu'ya hakim ülkeleri çıldırttığını, bu yüzden Türkiye'ye istikamet çizilmeye çalışıldığını" ifade etti.

Başarısız darbe girişiminden sonra terör örgütü PKK'nın, eylemlerini artırdığına işaret eden Diler, "Bu patlatılan bombalar, Türkiye'ye istikamet vermek isteyen o güçlerin işi. DAEŞ ve PKK hiçbir zaman bitmeyecek, Türkiye'ye yön vermek ve kontrol etmek için kullanılacak" diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin de Diler, "FETÖ kesinlikle bitmedi, çok güçlü bir yapı hala devletin içinde var. Sadece 4 bin-5 bin civarında adamlarını feda ettiler, darbe başarılı olsaydı ortaya çıkacaklardı ancak başarısız olduğu için gizli bir şekilde hala aktif olarak görev yapmaya devam ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Diler, Avusturya'ya gelişi öncesinde Fransa vizesi ile Almanya'ya giriş yaptığını ancak hiçbir gerekçe gösterilmeksizin polislerce Münih Havalimanı'nda yaklaşık üç saat bekletildiğini söyledi.

Diler, "Defalarca Fransa vizesi (Schengen) ile Almanya'ya giriş yaptığım halde ve daha önce hiç sıkıntı yapmamalarına rağmen bu sefer inanılmaz bir tavırla gereksiz bir şekilde yaklaşık üç saat bekleterek sorun çıkarttılar" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :