Avusturya Dışişleri Bakanı Kurtz, Kosova'da

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurtz, Kosova'da

Kurtz, Kosova'da aylardır süren hükümetmuhalefet krizinin çözümü için tarafları demokratik işbirliğine çağırdı

PRİŞTİNE (AA) - Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurtz, Kosova'da geçen eylül ayından beri süren hükümet muhalefet krizinin çözümü için tarafları işbirliğine davet etti.

Kurtz, Priştine'deki resmi temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaci ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kurtz, ülkede aylardır devam eden siyasi krizin çözümü için tarafları diyalog kurmaya çağırarak, "Şiddet hiçbir şekilde çözüm değildir ve cezalandırılmalıdır. Muhalefet, hükümet ile demokratik bir şekilde işbirliği yapmalı" diye konuştu.

Kosova ile Sırbistan arasında, AB'nin ara buluculuğunda süren diyalog sürecine de değinen Kurtz, bu sürecin hem bölge için hem de bu iki ülkenin AB üyelik süreci için önemli olduğunu söyledi.

Devam eden sığınmacı krizinin çözümü noktasında bölge ülkelerinin işbirliği içerisinde olmasının önemine işaret eden Kurtz, bu konuda özellikle Makedonya'nın rolünün önemli olduğunu vurguladı.

Kosova Dışişleri Bakanı Thaci de 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova'nın bugün BM üyesi 111 ülke tarafından tanındığına ve birçok uluslararası kuruma üye olduğuna işaret ederek, AB üyelik sürecinde gereken reformları uyguladıklarını ve Sırbistan ile ilişkilerin normalleşmesi aşamasında gerekli adımları attıklarını kaydetti.

Thaci, özellikle AB'ye entegrasyon sürecinde Kosova'ya verdiği destek için Kurtz'a teşekkür etti.

Kurtz, Priştine'deki temasları kapsamında ayrıca Başbakan İsa Mustafa tarafında kabul edildi. Kurtz, Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Arsim Bayrami ile Abdul Frasheri Lisesi'ni ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :