Avustralya’daki hayvanat bahçesinde yavru fil sevinci

Avustralya’daki hayvanat bahçesinde yavru fil sevinci

Sydney’in Taronga Hayvanat Bahçesi’ndeki "Pak Boon" adlı fil, ikinci yavrusunu dünyaya getirdi

MELBOURNE (AA) – Avustralya’nın Sydney kentindeki Taronga Hayvanat Bahçesi’nde "Pak Boon" adlı fil, ikinci yavrusunu dünyaya getirdi.

Asya'dan getirilen Pak Boon adlı dişi filin 22 aylık hamilelik süresinden sonra ikinci yavrusunu dünyaya getirmesi, Taronga Hayvanat Bahçesi’nin sosyal medya hesabından duyuruldu.

Henüz bir isim verilmediği açıklanan yavru filin fotoğraf ve görüntülerini paylaşan yetkililer, yaklaşık yarım saat süren doğumun doğal yollardan gerçekleştiğini belirtti.

Hayvanat bahçesinin şef veterineri Larry Vogelnest, cuma günü erken saatlerde doğan erkek yavru filin sağlıklı olduğunu açıkladı.

Yavru fili diğer fillerle görmenin harika bir duygu olduğunu ifade eden Vogelnest, "Küçük yavru doğduktan beş dakika sonra ayakta durmayı başardı ve birkaç saat sonra annesini emmeye başladı." dedi.

Şimdilik halka açık olmayan bir alanda ailesi ile ortama alıştırılmaya çalışılan yavru fil, iki hafta içinde ziyaretçilerin görebileceği bir alana nakledilecek. Minik file ismi, halka açık törenle verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :