Avustralya'da Türkçe programı

Avustralya'da Türkçe programı

Eğitimci Zeynep Sertel: - "İnanıyoruz ki Türkçe yaşarsa nesillerimiz de yaşar"

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da faaliyet gösteren İlim Koleji Kız Kampüsü Müdürü Zeynep Sertel, yurt dışındaki nesillerin ayakta kalabilmesi için Türkçenin önemli olduğunu belirterek "Türkçe yaşarsa nesillerimiz de yaşar." dedi.

Avustralya’nın Melbourne kentinde İslam Toplumu Milli Görüş (İCMG) Avustralya teşkilatları bünyesinde eğitim faaliyetleri yürüten İlim Koleji, Türkçenin gelecek nesillere sevdirilmesi için özel bir "Türkçe" programı düzenledi.

Programa, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı temsilcileri, Melbourne Konsolosu Mehmet Uçar, İCMG Başkanı Hasan Güreşen, davetliler ve veliler katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir'ın anıldığı ve 15 Temmuz şiirlerinin okunduğu programda, öğrenciler tarafından hazırlanan Türkiye’nin tarihi ve turistik mekanlarını anlatan maketler sergilendi.

Geleneksel Türk kıyafetleri ile el sanatlarından örneklerin de sergilendiği programda, kız lisesi öğrencileri şiir okudu.

- "Türkçe yaşarsa nesillerimizde yaşar"

İlim Koleji Kız Kampüsü Müdürü, eğitimci Zeynep Sertel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul olarak gelecek nesillerin Türkçeden kopmaması için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Sertel, ‘‘İlim Koleji olarak, Türk nesillerinin burada (Avustralya’da) devamlı olmasını umut ediyoruz ve diliyoruz, o yüzden inanıyoruz ki Türkçe yaşarsa nesillerimiz de yaşar. İnşallah bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.’’ dedi.

- "Diline sahip olan, vatanına da sahip olur"

Okullarında vatanlarına sahip çıkan öğrenciler yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Sertel ‘‘Biz inanıyoruz ki diline sahip olan, vatanına sahip olur, geleceğine sahip olur. Dil o yüzden bizim için çok önemli.’’ ifadelerini kullandı.

Kolejin Türkçe bölümü tarafından öğrencilere verilen proje ödevlerinde Türkiye’yi tanıtıcı maketlerin yapıldığına işaret eden Sertel, böylece öğrencilerin Türkiye'nin yörelerini, geçmişini, kıyafetlerini ve yiyeceklerini öğrendiğine vurgu yaptı.

Program, şiir ve maket dalında dereceye giren öğrencilere plaket verilmesinin ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :