Avustralya'da terörle mücadele

Avustralya'da terörle mücadele

Federal hükümet, güvenlik gerekçesiyle 50 kişinin pasaportunu iptal etti

MELBOURNE (AA) - Avustralya Federal Hükümeti, ulusal güvenlik gerekçesiyle 50 kişinin pasaportunun iptal edildiğini açıkladı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Victoria eyalet kabinesinde yaptığı konuşmada, eyalet hükümeti ve federal hükümet arasında, güvenlik konularında güçlü bir işbirliği olduğunu, pasaportların güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre iptal edildiğini bildirdi.

Avustralya’nın Yeni Güney Galler, Victoria ve Queensland eyaletlerinde terör tehdidinin diğer eyaletlere göre daha yüksek olduğunu ifade eden Bishop, Ortadoğu'da savaşan yabancı savaşçılardan pasaportları iptal olanlar sırlamasında ilk sırayı Yeni Güney Galler eyaleti, ikinci sırayı Victoria, üçüncü sırayı ise Queensland eyaletinin aldığı bilgisini verdi.

Bakan Bishop, diğer eyaletlerin önemli bir tehdit altında olmadığını kaydetti.

Avustralya'dan en az 60 kişinin, IŞİD veya diğer terör örgütlerine katılmak amacıyla Ortadoğu'ya gittiği tahmin ediliyor. Avustralya polisi, 18 Eylül'de, ülke tarihinin en büyük terör operasyonu kapsamında Sidney ve Brisbane kentlerinde IŞİD'le bağlantılı olduklarından şüphelenilen kişilere ait evlere baskın düzenlemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı