Avustralya'da kabinede revizyon

Avustralya'da kabinede revizyon

Başbakan Malcolm Turnbull emeklilik ve istifalar sonrasında kabinede revizyona gitti

MELBOURNE (AA) – Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull emeklilik ve istifalar sonrası boşalan bakanlıklara atadığı yeni isimleri ve görevleri değişen bakanları açıkladı.

Başbakan Turnbull, Avustralya Federal Parlamentosu’nda yaptığı basın toplantısında hükümette yer alacak bakanların isim ve görevlerini duyurdu.

Turnbull, emekliliğini açıklayan Başbakan Yardımcısı ve iktidar ortağı Ulusal Parti’nin Başkanı Warren Turss’ın yerine hafta içinde Ulusal Parti Başkanlığına seçilen Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Bernaby Joyce’u başbakan yardımcılığına atadı.

Joyce, başbakan yardımcılığının yanı sıra Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı görevini de yürütecek. Truss’ın hükümetteki ikinci görevi olan Altyapı ve Ulaşım Bakanlığına ise yine Ulusal Parti Milletvekili Darren Chaster getirildi.

Turnbull, emekliye ayrılan Ticaret ve Yatırım Bakanı Andrew Robb’un yerine Uluslararası Kalkınma ve Pasifik Bakanı Steven Ciobo’u atarken, Ciobo’un yerine ise Fierravanti-Wells seçti.

Öte yandan Ulusal Parti Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Senatör Fiona Nash Bölgesel Kalkınma Bakanı oldu, tartışmalı Çin ziyareti sonrasında görevinden istifa eden İnsan Servisleri Bakanı Stuart Robert’in yerine Alan Tudge atandı.

Bugün görevinden istifa ettiğini açıklayan Devlet Özel Bakanı Mal Brough’un görevini, Maliye Bakanlığı görevini de yürüten Mathias Cormann devraldı.

- Kabinede 6 kadın bakan yer aldı

Başbakan Turnbull, Hazine Bakanı Scott Morrison, Sanayi, İnovasyon ve Bilim Bakanı Christopher Pyne, Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Savunma Bakanı Marise Payne, Sağlık Bakanı Sussan Ley ve Adalet Bakanı George Brandis gibi kilit isimlerin görevlerini değiştirmedi.

Öte yandan Turnbull, Bölgesel Kalkınma Bakanı yaptığı Senatör Fiona Nash ile kabinedeki kadın bakan sayısı beşten altıya yükselirken, yönetim kadrosunda kadın bakan sayısı 10’a çıktı.

Avustralya’da 7 Eylül 2013’te yapılan genel seçimi kazanan Liberal Parti ve Ulusal Parti koalisyonu iktidarda bulunuyor.

Turnbull hükümetinde görev alan bakanlar çarşamba günü Avustralya Genel Valisi Sir Peter Cosgrove’un huzurunda yemin ederek göreve başlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :