Avustralya’da "İslam karşıtı eylem" çağrıları karşılık bulmadı

Avustralya’da "İslam karşıtı eylem" çağrıları karşılık bulmadı

MELBOURNE (AA) - Avustralya’da Özgürlük Partisi, Avustralya'yı Geri Alın, Birleşik Milliyetçi Cephe, Avustralya Savunma Birliği gibi İslam karşıtı,...

MELBOURNE (AA) - Avustralya’da Özgürlük Partisi, Avustralya'yı Geri Alın, Birleşik Milliyetçi Cephe, Avustralya Savunma Birliği gibi İslam karşıtı, ırkçı söylemlerde bulunan grupların ülke genelinde camilerin önünde eylem çağrısına Avustralyalılar ilgi göstermedi. 

Grupların eylem çağrıları Avustralya genelinde karşılık bulmazken, Tazmanya eyaletindeki eyleme sadece 9 kişi geldi. Buna karşılık Müslümanları savunan sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen karşı eyleme ise yaklaşık 60 kişi katıldı.

Bendigo kentinde ise yaklaşık 300 kişilik İslam karşıtı grubun kentte eylem yapacağını haber alan sivil toplum kuruluşları, Bendigo Eylem Koalisyonu ismi altında bir araya gelerek "Farklılıklar için yürüyüş, Birleşik Milliyetçi Cephe’yi (UPF)  Bendigo’da istemiyoruz" sloganıyla karşı gösteri düzenledi. Gösteride Avustralya’nın çok kültürlü ve inançlara saygılı bir ülke olduğu hatırlatılarak Müslümanların değil ırkçıların Avustralya’da yeri olmadığı vurgulandı.

Kent merkezinde "Müslümanlar hoş geldiniz, ırkçılara hayır" sloganı ile yürüyen Bendigo Eylem Koalisyonu üyeleri, halk tarafından alkışlandı.

- "Bütün insanların inançlarını yaşamaya ihtiyacı var"

Bendigo Eylem Koalisyonu üyelerinden Jim Roberts AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün çok kültürlülük üzerine liberal görüşlerimizi sunmak üzere toplandık, Türkler için, Aborjinler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Ortodokslar, Yahudiler, herkes için, dünyadaki herkes için, bütün insanların inançlarını yaşamaya ihtiyacı var. Azınlıkları koruma için desteğe ihtiyacımız var, özellikle Aborijinler hala zor zamanlar yaşıyorlar birlik olmamız lazım, hep beraber birlikte yaşamamız lazım" dedi.

Bendigo’da düzenlenen gösteride karşıt grupların temasını önlemek için yoğun tedbir alan polis, iki grubu birbirine yaklaştırmadı. 

Alınan tedbirlere rağmen zaman zaman yaşanan gerginleri büyümeden önleyen Avustralya polisi, 4 kişiyi gözaltına aldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı