Avustralya’da erken genel seçim

Avustralya’da erken genel seçim

Avustralyalılar parlamento ve senatonun yeni üyelerini belirlemek için sandık başına gitti

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da Başbakan Malcolm Turnbull'un, istediği kanunların Senato'dan geçmemesinin ardından nisan ayında aldığı erken seçim kararı üzerine seçim düzenlendi.

Oy verme işleminin yerel saat ile 18.00'da (TSİ 11.00) sona erdiği ülkede sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanma merkezlerine akın eden Avustralyalılar, oylarını kullanabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kayıtlı 15 milyon 468 bin 329 seçmenin bulunduğu ülkede vatandaşlar oy pusulasında yer alan 37 siyasi partiden, hem parlamentoda kendilerini temsil edecek 150 milletvekilini, hem de senatoya girecek 76 senatörü belirlemek için oy kullandı.

- Türkler de oylarını kullandı

Avustralya’da yaşayan Türk seçmenler de oylarını kullanmak üzere sandık başına gitti.

Oyunu kullandıktan sonra AA muhabirine açıklama yapan Bekir Denizli, "Avustralya’nın geleceği için oyumuzu kullandık, hayırlısı ile kim alırsa artık." dedi.

Efnan Denizli ise "Umut ediyoruz ki Avustralya’nın geleceği için, kim iyiyse, başarılı ise o gelsin." ifadesini kullandı.

Avustralya’da 48 yıldır yaşadığını söyleyen Ergin Doğanay emekliler açısından İşçi Partisi’nin kazanmasını istediğini belirterek "İşçi Partisi’nin kazanmasını istiyorum çünkü İşçi Partisi bizim için çok iyi, diğer parti (Liberal) o da iyi ama biz emeklileri çok eziyor." şeklinde konuştu.

Ülkede Başbakan Malcolm Turnbull'un liderliğindeki Liberal Parti-Ulusal Parti koalisyon hükümeti iş başında bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :