Avustralya’da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Avustralya’da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Melbourne'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

MELBOURNE (AA) – Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosluğunda, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi.

Başkonsolosluk rezidansında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, Victoria Eyalet Parlamentosu Yasama Meclisi Başkanı Bruce Atkinson, Victoria eski Başbakanı Ted Baillieu, milletvekilleri, yabancı misyon şefleri ve davetliler katıldı.

Başkonsolos Mehmet Küçüksakallı’nın evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte, iki ülke milli marşlarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın dış temsilciliklere gönderdiği mesaj Türkçe ve İngilizce olarak okundu.

Resepsiyonda konuşma yapan Victoria Eyalet Parlamentosu Başkanı Bruce Atkinson, "Burada olmak çok güzel ve büyük bir onur, Atatürk'ün kurduğu çağdaş Türkiye'nin bağımsızlığını tekrar kutluyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Avustralya'nın iki müttefik ülke olarak birçok alanda işbirliği yapmanın yanı sıra tarihsel dostlukları bulunduğunu belirten Atkinson şöyle devam etti:

"Darbe girişimini görmek bizim için endişe vericiydi. Hükümetle anlaşmasızlıkları olanlar olabilir, hükümetin uygulamalarından endişeler olabilir, Türkiye'nin politikalarıyla ilgili Avustralya’nın da endişeleri olabilir. Fakat bizlerin inandığı gerçek şu ki, bu meselelerin sadece sandık başında halledilmesi gerekir. Kesinlikle (Türkiye'ye) Avustralya'dan ve özellikle benim temsil ettiğim Victoria Parlamentosundan destek vardı. Darbe hiç olmaması gereken bir şeydi. Olması gereken, farklı görüşlerdeki Türk halkının aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için, ülkenin geleceğini sandıkta belirlemeleri gerekirdi."

Avustralya'daki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 29 Ekim'de Melbourne kent merkezindeki göndere Türk bayrağının çekilmesi ve saygı duruşu ile devam edecek. Aynı gün, Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı’nda da tören düzenlenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :