Avukattan darp iddiasıyla suç duyurusu

Avukattan darp iddiasıyla suç duyurusu

Avukat Seçkin Tay, Zeytinburnu'ndaki lüks dairesinin satışıyla ilgili anlaşmazlık yaşadığı iki kişi hakkında kendisini 8 saat boyunca darp ettikten sonra evini ve arabasını devrettiğine dair imza attırdıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

İSTANBUL (AA) - Avukat Seçkin Tay, Zeytinburnu'ndaki lüks dairesinin satışıyla ilgili anlaşmazlık yaşadığı iki kişi hakkında kendisini 8 saat boyunca darp ettikten sonra evini ve arabasını devrettiğine dair imza attırdıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Tay, yüzündeki bandajlarla Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek, savcılığa suç duyurusu dilekçesini verdi.

Dilekçede, avukat Tay önceden tanıdığı bir spor kulübünün eski yöneticisi olan müteahhit M.T'den Zeytinburnu'nda lüks bir sitede bulunan 5 daireyi satın aldığını, paranın bir kısmını ödediğini, geri kalan borcu için 24 çek verdiğini, ancak son 2 çeki nakit sıkışıklığından dolayı geciktirince M.T ile anlaşmazlık yaşadığını belirtti.

Nakit sıkışıklığı nedeniyle avukat Tay'ın borcu için dairelerden birini satışa çıkaracağını söylediği, M.T'nin de 'daireyi bana sat' dediği ve kendisinin bu teklifi kabul ettiği anlatılan avukat Tay'ın dilekçesinde, ''Bu sırada eski bir ilçe belediye başkanı M.S. İstanbul'a gelerek 300 bin liralık çek istedi. Kendisi kefil olacağını söyledi. Ben de çeki verdim. M.S'nin daire üzerindeki banka ipoteğini nasıl kaldıracağımı sordu?. Ben de dubleks bir dairem var aynı sitede onu satacağımı söyledim. Bunun üzerine M.S, 'ben senin çekine kefil oluyorum sen bana ne vereceksin' dedi ve M.S, çeke kefil olma karşılığında benden dubleks dairemi kendisine devretmemi söyledi. 1 milyon 600 bin liraya anlaştık.'' denildi.

Dilekçede, M.S'nin daire için kredi çekeceğini ve daha sonra Tay'a 'sen bana daireyi devret, parasını sonra veririm' dediğini ve bunun üzerine avukat Tay'ın, M.S'den 300 bin liralık çekini iade etmesini, ev parasının 550 bin lirasını nakit vermesini, M.T'ye iade edeceği 52 numaralı dairenin de kredisini kapattıktan sonra dubleks dairesini M.S'ye devredeceğini söylediği bildirildi.

M.S'nin 27 Eylül'de konuyu çözmeleri için avukat Seçkin Tay'ı alarak M.T'nin Zeytinburnu'ndaki özel bir sitede bulunan ofisine götürdüğü kaydedilen dilekçede, olay şöyle anlatıldı:

''M.S parayı vermeden evin devrini üstüne almak istedi. Kabul etmedim. M.T. de 'nasıl güvenmezsin sen başkana' diyerek bana küfür etti. İkisi beni ofiste yan odaya aldılar. M.S. beni darp etmeye başladı. Oradan da banyoya kilitlediler. 8 saat işkence ettiler. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kafeteryasını M.T.ile birlikte işleten A.A'yı çağırdılar. Yanlarında M.A.A, A.A ve biri daha vardı. Vücudumda vurmadıkları yer kalmadı. Burnum ve kaburgalarım kırıldı. M.S. kafamın iki yanına küllükle vurdu. Falakaya yatırdılar. Yarım saat boyunca demirle ayaklarıma vurdular. A.A. 'abi ver artık şu imzayı dayanamayacaksın artık, seni başkasına teslim edecekler' dedi. 8 saatin sonunda benden 800 bin liralık Mercedes S350 arabamın ve 2 milyon 500 bin değerindeki daireyi satın aldıklarına dair benden yazı aldılar. Yazı kanlıydı. Beğenmediler. Sürekli benden kan akıyordu çünkü. 3 defa yazmak zorunda kaldım. Gece olunca M.A.A. beni Güngören'deki evine götürdü. Bütün gece yüzüme buz tuttu. Ağrı kesici verdi. Sabah yüzüme fondöten sürdü ve A.A, M.T. ile gidip devirleri yapacaktık. Adliyeye girişte güvenlik görevlileri beni görerek, polis noktasına götürdü ve polislere olanları anlattım. Beni alıkoyarak darp eden, zorla belge imzalattıran ve işkence yapanlardan şikayetçiyim.''

Avukat Seçkin Tay yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi:

''Yaptıkları hayvana yapılmaz. Tekme, kafa, demir ne varsa vurdular. M.S, 'polise gidersen bundan daha kötü olursun' dedi. Siz kimsiniz? Amaçları daireye çökmekti. Zamanında evimde ağırladığım insanlar bunlar. Ben işinde gücünde kariyeri olan bir avukatım. Bu işkenceyi öküze yapsalardı hayvan ölürdü inanın. Aynısını doktor da beni görünce söyledi. M.A.A. ve A.A. şu an gözaltında. M.T. ve M.S. ise aranıyor. Valiliğe koruma için başvuruda bulundum.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :