Avukatlık yapmanın zamanı mı?

Avukatlık yapmanın zamanı mı?

Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

 

Açıklamadan öne çıkan başlıklar:

 

Milletin silahıyla milletin evlatlarının üzerine kurşun yağdırarak devleti ele geçirmeye çalıştılar. Bu büyük millet ne kadar asil olduğunu, ne kadar bağımsızlığına düşkün olduğunu, büyük Atatürk'ün 'Bağımsızlık benim karakterimdir' dediği millet kendine yakışanı yaptı. Türk milleti alçaklara unutamayacakları bir ders verdi.

 

Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. . Anadolu toprakları zaman zaman buluşmanın zaman zaman çatışmanın merkezi olmaya devam etmiş. Sadece fay kırıklarıyla değil aynı zamanda sosyolojik ve kültürel farklılıklarının da buluştuğu coğrafyadan söz ediyoruz. Bu coğrafyada birlikte olursak ayakta kalırız. Yani bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Şunu unutmayalım, tabi ki farklılıklarımız var ama farklı olmadığı tek şey gözümüzden akan damlaların rengi aynı. Onun için acılarımızı azaltacağız, sevinçlerimizi başarılarımızı çoğaltacağız. Bunun yolu empatiden geçiyor. Seveceğiz, karşılıksız birbirimizi seveceğiz. Bayrağımız bizi birleştiren en büyük değerimiz.

 

Terör örgütleriyle mücadeleye devam

 

FETÖ terör örgütü birikimini sinsice yaptı yaptı yaptı, 40 yıl çalıştı bekledi ve bir gün ansızın çıktı. Şimdi bize diyorlar ki, sevgili gençler siz bunlarla ilgili önlemi niye almadınız. Güzel soru, bir terör örgütüne karşı önlem nasıl alınır, eğer silah çekerse, toplumu rahatsız ederse önlem alınır. En üst düzey komutan yanında taşıdığı 20 yıllık özel kalem, adeta nefes almasını bile hissedeni her an yanında olan adam bir gün, komutanım buraya kadar sizi tutukluyoruz, derse ne yapılır? Kapalı, saydam olmayan, ilişkileri net olmayan bir örgüt. Amaç uğruna her şeyi mübah sayan ve kutsal değerleri yerle bir eden alçak bir örgüt. Zaman zaman sizinle namaz kılan, başka yerde ise farklı bir kılığa girer. Bunun insanlıkla islamla hiçbir alakası yok. Bu örgütlerle var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Cuntacılar contayı yaktı

 

Ama biliyoruz ki bunların aklı kendi aklı değil, başka bir akıl var. O akıl arka planda bunları oynatıyor. Bakın bu darbeyi planladılar, görev bölümü yaptılar. Darbenin başarıyla sonuçlanacağı konusunda tereddütleri yoktu ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Herşeyi hesap ettiler, hava üstleri, özel kuvvetler, zırhlı birlikler ellerinde, yargı ellerinde sayılır, STK'larda her alanda müthiş bir yol aldıklarını düşündüler. Hesap bu. Çıktılar meydana fakat halkı unuttular. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar, contayı yakmıştır. Millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır. Onun için bu aziz milletle gurur duyuyoruz. Hiç kimse milletinden asla mahcubiyet duymasın. Böyle bir millet tarih yok.

 

Tevazuya lüzum yok

 

14 yıl boyunca Türkiye'de önemli işler yaptık. 2002'de bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu yani terörle mücadele yapıldığı 23 ilimizin ortalama geliri 750 dolardı. O zaman Türkiye'nin ortalaması 3 bin 200 dolar. Şimdi Türkiye ortalaması 3 kat arttı. Ama bu 23 ilimizdeki milli gelir 5 bin 700 dolara çıktı. Tevazuya lüzum yok,Türkiye'yi 3'e katladık. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi yaklaştırdık. Bugün Hakkari'de de 4,5G var İzmir'de de var, orda da bölünmüş yollar var burda da var...Gençler Yüksekova havaalanını yaparken 99 kere PKK terör örgütü şantiyeyi bastı makineleri yaktı. İnatla karşı çıktılar biz de inatla kararlılığımızı sürdürdük. Şimdi en önce onlar kullandı. Böyle şey olur mu? Oraya hizmet götürmeye çalışıyoruz, onlar engelliyor. Niye, belli, millet uyanmasın.

 

Bakın 2002'de dağa kaldırdıkları gencin sayısı 4000'in üzerindeydi bu sene 400 civarında. Gençler artık geleceğin dağda değil, büyük Türkiye'de olduğunu gördüler. Bölücü terörle mücadelemiz bütün hızıyla devam ediyor. Vatandaşların hayatına kasteden, güvenlik güçlerinin hayatına kasteden bu alçaklara asla ve asla izin verilmeyecek. Aynı şekilde bizi birbirimize düşüren FETÖ ile mücadele de aynı şekilde sürecek.

 

Milletin psikolojisi bozuldu

 

Bir mağdurluk edebiyatı tutturdular gidiyor...Darbeden hayatını kaybeden bir millet mağdur değil mi? Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Milletin değerlerini yerle bir ettiler, dünyaya karşı görünümünü mahvettiler. Şimdi zamanı mı bunların avukatlığına savunmak, darbecilere cesaret vermek, yeni bir darbe arayışına onları sokmak...Kurunun yanında yaşın yanmaması için azami hassasiyet gösteriyoruz. Maksat suçsuzla suçlunun aynı muameleyi görmemesi...İntikam ya da merhamet duygusuyla değil, adalet duygusuyla hareket edilecek.

 

Kendilerini üstün görme hastalıkları var

 

Bize nasihat vermeye çalışanlar var. Bize ileri geri laf edenler Fransayı görmüyor. Onların adetidir çifte standart. Onların kendilerini üstün görme gibi bir hastalıkları var. İhtiyacımız kardeşliğimizi beraberliğimizi sağlam tutacağız. Eğer kendi içimizde zaafiyete düşmezsek bize kimse bir şey yapamaz. 15 Temmuz bunun en büyük örneğidir.

 

Tarım sektörüne teşvik

 

Tarım ve hayvancılık sektörümüze yönelik kapsamlı teşvik ve destekleri bugün Ödemiş'te yapacağımız toplantıda İzmir'den 1 numaralı tarım şehrinden bütün ülkeye açıklayacağız.

 

Eğitimde hem kaliteyi hem de sayıyı artırmak yetmez, gençlerimiz geleceğimiz. Bunun farkındayız, sizleri bilgi toplumuna taşımak için, bilgi çağından faydalanmanızı sağlamak için, Türkiye'yi fiziki olarak geliştiriyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde yapılamayan projeleri Türkiye yaptı. AK Parti iktidarı döneminde 3 katı yatırım yapıldı. Türkiye'de yol altyapısıyla ilgili sorunumuz kaldı.

 

İzmir'de hızlı tren çalışmaları başladı. Konak Tüneli açılalı 17 ay oldu, 15 milyon İzmirli kullandı. Ciddi bir katkı, hem hava kirliliği, hem trafik, hem para...Açtığımız yeni iç hatlar terminali 25 milyon yolcu taşıdı. Rekor denecek kısa bir sürede yaptık. İZBAN, Büyükşehir Belediyesiyle hükümetin en büyük ve güzel örneği. Yaptık, yapmakla da kalmadık şimdi kuzeye güneye uzatıyoruz.

 

Sadece İstanbul'un gerdanlığı olmayacak, İzmir'in de gerdanlığı olacak. İzmir'e 3.lük yakışmaz, İstanbul'dan sonra İzmir olacak. Bunun için el birliğiyle çalışacağız. Üniversitelerimiz el birliğiyle çalışacak. Herkesin sorumluluğu var, bu bizim ortak geleceğimiz. Gençlerimize gelecek kuşaklarımıza daha kalkınmış bir Türkiye bırakmak için gayret etmemiz gerekiyor.

 

Gençler, üniversiteler sadece bilim öğreten yerler değildir, öz güveninizi de geliştireceğiniz, analitik muhakemeyi de artıracağınız bilim yuvalarıdır. Lisan öğrenme işini mutlaka halledin,üniversiteden sonraya bırakmayın. Lisan meselesini çözmemişseniz, ömür boyu karşınıza çıkar, bir arkadaşınız bir ağabeyiniz olarak söylüyorum. Bütün bu duygularla yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onlar bir mum gibi fedakarlık yapıyorlar, bunun için de teşekkür ediyorum.