Avukatlar dernek kurdu

Avukatlar dernek kurdu

Konya’da faaliyet gösteren bir grup avukat, avukatlık mesleğinin saygınlığı, hukukun üstünlüğü ve savunmayı savunmak gibi meslekteki bir çok soruna çözüm için Avukat Hakları Derneğini kurdu

Derneğin Kurucu Başkanı Av. K. Tarkan Büyükoktar, avukatlık mesleğindeki sorunların gündeme getirilmesi ve çözüm yolları aranması amacıyla bu derneği kurduklarını belirterek, “Avukatlarımızın gerek yargılama içerisinde, gerekse yargılama dışında mesleki faaliyetleri sebebiyle yaşadığı zorluklar, maruz kaldıkları kötü muamele, iş alanlarının daraltılması, mahkemelerdeki temsil sıfatının dahi tartışılmak istenilmesi gibi pek çok istenmeyen durum karşısında savunma makamının sesi olmak için, savunma makamının yargılamanın ana unsuru olduğunu hatırlatmak için, avukatlık mesleğinin saygınlığı için, hukukun üstünlüğü için, avukat için ve savunmayı savunmak için Avukat Hakları Derneği olarak yola çıkıyoruz. Derneğimiz çatısı altında bütün üyelerimizin sorunlarına hep birlikte ışık tutmaya çalışacağız” dedi.

Avukat Hakları Derneği Kurucular Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan Av. K. Tarkan Büyükoktar, Başkan Yardımcısı Av.Emek Şanlı Sekreter Av. Mustafa Doğan, Sayman Av.Göksu Gökdemir, üyeler; Av. Bahar Altay Çaçık, Av. Ömer Faruk Erdoğan, Av.Kasım Göçer, Av. Faik Kabaklarlı, Av. Akerke Abdykalykova Onat.