Avukat Altınsoy: "Hedefimiz çözüm odaklı bir baro oluşturmak"

Avukat Altınsoy: "Hedefimiz çözüm odaklı bir baro oluşturmak"

Avukat Suat Altınsoy, sadece günü kurtaracak uğraşlar içerisinde olmak ve projeler üretmenin artık çok demode bir yönetim anlayışı olduğunu belirterek, bugünün ihtiyaçlarına cevap ararken yarının ihtiyaçlarının da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Birlik Grubu Konya Barosu Başkan Adayı Avukat Suat Altınsoy, sadece günü kurtaracak uğraşlar içerisinde olmak ve projeler üretmenin artık çok demode bir yönetim anlayışı olduğunu belirterek, bugünün ihtiyaçlarına cevap ararken yarının ihtiyaçlarının da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Birlik Grubu Konya Barosu Başkan Adayı Avukat Suat Altınsoy, 1 Ekim’de başlayacak olan ve çoğunluk sağlanması halinde 2 Ekim’de oy kullanma işleminin gerçekleşeceği Seçimli Olağan Genel Kurula “Sorun çözen, güçlü baro” hedefiyle girmeye hazırlanıyor. Sadece günü kurtaracak uğraşlar içinde olmak ve projeler üretmenin artık çok demode bir yönetim anlayışı olduğunu belirten Avukat Suat Altınsoy, “Bugünün ihtiyaçlarına cevap ararken yarının ihtiyaçlarını da dikkate almanız gerekmektedir. Yeni dönemde baro yönetim anlayışımız bu temel bakış açısı üzerine inşa edilecek. Alanında ilk olan birçok yeni projelerimiz ile farklı şehirlerdeki meslektaşlarımızın hayatlarına da pozitif dokunuşlar gerçekleştireceğimizin farkındayız. Baromuzu, kararların iki yılda bir yapılan seçimler ile belirlenen kurullar aracılığıyla alındığı bir kurum olmaktan çıkaracağız. Konya Barosu bünyesinde faaliyet gösteren merkezlerde aktif görev almak isteyen meslektaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanacaktır. Günün şartlarına göre değişen ihtiyaçlara cevap verecek yeni merkezler (Mesleki Dayanışma Merkezi, Engelli Hakları Merkezi, Dış İlişkiler Merkezi ve Hayvan Hakları Merkezi gibi) oluşturulacaktır. Ayrıca belli sayının üzerinde meslektaşlarımızın görev yaptığı ilçelerde bu merkezlerin şubeleri açılacak” dedi.

 

"Hedefimiz çözüm odaklı bir baro oluşturmak"

Sorunlar karşısında bahaneler üreten ve çözümsüzlükleri çözüm gibi sunan bir yaklaşım içerisinde olmayacaklarını ifade eden Avukat Altınsoy, “Hedefimiz çözüm odaklı bir baro oluşturmak. Adliye’deki ücretli otopark sorunu, mahkeme kalemleri ve icra müdürlükleri arasındaki uyumsuzluklardan doğan sorunlar, ticari sicil belgesini almak için Ticaret Odası’na gitmek zorunda kalınması gibi problemlerin çözümü bu bakış açımızın gereği gündemimizde. Bu ve benzeri sorunların farkındayız ve çözüm yollarını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Konya Barosu olarak bugün itibariyle bin 774 üyesi olan bir aile olduklarını ifade eden Altınsoy, “Bu kadar büyük bir yapı olmamıza rağmen, meslektaşlarımız arasındaki ilişki oldukça samimi ve birincil derecededir. Baronun bu yapıyı, kucaklayıcı ve hatta tamamlayıcı bir misyonu olmalıdır. Bütün sığ ayrımcılıklardan kendisini rafine etmiş baro yönetimi olarak tüm üyelerimize eşit mesafede durmak ve tarafsızlığımızı korumak bugünden sizlere ve kamuoyuna verilmiş bir sözümüzdür” dedi.

Avukat Altınsoy, Konya Barosu seçimlerini kazanmaları halinde, “Değişim Atölyesi”, “Baro Prestij Kart”, “Kaşif Baro Etkinlikleri” gibi çeşitli sosyo-ekonomik projeleri de hayata geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.