"Avrupa'nın iki yüzlülüğünü kendilerine söyleyeceğiz"

"Avrupa'nın iki yüzlülüğünü kendilerine söyleyeceğiz"

TBMM Mülteci Hakları Alt Komisyonu Üyesi Yüce:- "Bugün Suriye’de kan akmasının devam etmesini isteyen, sadece kendi çıkarlarını düşünen güçler iki yüzlüdür. Avrupa iki yüzlüdür. Bunu kendilerine söyleyeceğiz. Zaman zaman gelip ülkemizde 'İnsan Hakları' di

ISPARTA (AA) - TBMM Mülteci Hakları Alt Komisyon Üyesi ve Isparta Milletvekili Said Yüce, "Bugün Suriye’de kan akmasının devam etmesini isteyen, sadece kendi çıkarlarını düşünen güçler iki yüzlüdür. Avrupa iki yüzlüdür. Bunu kendilerine söyleyeceğiz. Zaman zaman gelip ülkemizde 'İnsan Hakları' diye inceleme yapmaya kalkarlardı. İşte insan haklarının en güzelini Türkiye yapıyor" dedi.

Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye sınırında yüzyılın en acımasız, en vicdansız olayların yaşandığını belirtti. Bu durumun kabul edilebilir bir şey olmadığını anlatan Yüce, Rusya da dahil batının, orada büyük bir insanlık suçu işlediğini ifade etti.

Yüce, bunu yanların Avrupa İnsan Hakları Mahkemelerinde savaş suçu nedeniyle yargılanması gerektiğini vurgulayarak, "Kimse evini, vatanını ve toprağını terk etmek istemez. Evlerinin üzerine bomba yağan bu masum insanlar, bizim sınırlarımıza dayanmış. 2 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ediyoruz. Büyük bir memnuniyetle misafir ediyoruz, milletimiz ensar ruhuyla bu insanlara yardım etmekten memnunlar" diye konuştu.

Batı ülkelerinin, Türkiye'nin gösterdiği hassasiyete sahip olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Batı topraklarına gelen, yangından, bombadan kaçan insanların kollarına renkli bilezik takılıyor. O bileziği takmazsa kampta yemek vermiyor, değerli eşyalarını alıyorlar, kendisi için önemli olan manevi hatıralarını alıyorlar. Gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Daha da ileri gidip botlarını şişleyip Ege Denizi’nde batıranlar var. 'Bunları bırakın ölürlerse ölsünler' diyen bakanlar var. Parlamentolarında 'yasa dışı ülkeye mülteci girişi olduğunda askeri ve polisine vur emri verilsin' diye karar hazırlığı içinde olanlar var. İnsanlığın durduğu yer. Ama şükürler olsun Türkiyemiz, bu savaş çıktığından beri soframızı, topraklarımızı, gönüllerimizi onlara açtı. Sadaka, belayı defeder kaidesince bu duruma milletimizin ve devletimizin bir sadakası olarak bakıyorum ve böylece büyük musibetlerden ülkemizin kurtulacağına vesile olacağını düşünüyorum. Batının bu insanlık dışı tavrını şiddetle kınıyorum. Batı gerçek yüzünü göstermiştir. Asla medeni değiller, asla insan haklarından yana, demokratik değiller."

- "İnsan haklarının en güzelini Türkiye yapıyor"

Yüce, Mülteci Hakları Komisyonu üyeleri ile birlikte mültecilerin bulunduğu Avrupa ülkelerini ziyaret edeceklerini bildirdi.

Yüce, "Gidip bunu onların yüzlerine de haykıracağız. Bugün Suriye’de kan akmasının devam etmesini isteyen, sadece kendi çıkarlarını düşünen güçler iki yüzlüdür. Avrupa iki yüzlüdür. Bunu kendilerine söyleyeceğiz. Zaman zaman gelip ülkemizde 'İnsan Hakları' diye inceleme yapmaya kalkarlardı. İşte İnsan haklarının en güzelini Türkiye yapıyor" ifadesini kullandı.

Cenevre Sözleşmesinin, iltica eden göçmenlerin can güvenliği tehdidi varsa asla geri gönderilemeyeceğini içerdiğine işaret eden Yüce, şunları kaydetti:

"Bu kaideyi, demokratik ve medeni olduğunu iddia eden ülkeler göz göre göre bu sözleşmeyi çiğnemektedirler. Avrupa’da bu insanlara kucak açan insanlar var. Onları takdirle karşılamakla beraber bir kısım siyasetçi, hükümet ve güvenlik güçleri idarecilerini şiddetle kınıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :