Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Sırbistan-Macaristan sınırında açlık grevine devam ederken fenalaşan altı sığınmacının hastaneye kaldırıldığı bildirildi

BELGRAD (AA) - Sırbistan ile Macaristan sınırındaki Horgos'ta, sınırın açılması için açlık grevine devam eden altı sığınmacının fenalaşınca hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Sırp medyasındaki haberlere göre, 130 kadar sığınmacının sınırın açılması için dört gün önce başlattığı açlık grevi nedeniyle dün akşam altı sığınmacı fenalaşarak Subotica şehrindeki hastaneye kaldırıldı.

Macaristan'ın sınırı açıp Batı Avrupa ülkelerine doğru yola devam etmelerine izin vermesini isteyen çoğu Afganistan ve Pakistanlı sığınmacılar, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan yürüyerek sınırdaki Horgos'a kadar gelmişlerdi.

Sınırın açılması için açlık grevi başlatan ve dört gündür yemek yemeyen sığınmacılar, Macaristan'a geçmelerine izin verilene dek sınırda oturup açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı.

Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu sınırda, sığınmacılar üzerinde "İnsanlığın hala yaşadığını kanıtlayın", "Sınırları açın", "Hareket özgürlüğü" ve "Seyahat hakkı" yazılı dövizler taşıyarak, sınırların kapalı tutulmasına tepkilerini ifade etmeye devam ediyor.

Sırbistan Sığınmacı Komiserliğinden yapılan açıklamada ise sınıra yakın bir noktada bulunan geçici kampta halen 537 sığınmacı bulunduğu ifade edilirken, açlık grevine katılmayan bu kişilere farklı yardım kuruluşları tarafından yiyecek ve içecek tedarik edildiği kaydedildi.

5 Temmuz'dan itibaren sınırdaki kontrolleri arttıran Macar tarafı ise daha önce açıkladığı prensipler gereği günde sadece 15 sığınmacıyı kabul etmeye devam ediyor. Sınırın Macaristan tarafında yakalanan sığınmacılar, tekrar Sırbistan tarafına iade ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :