Avrupa'daki göçmen krizi

Avrupa'daki göçmen krizi

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Strache:

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Heinz-Christian Strache, Avrupa'ya gelen sığınmacı akınıyla ilgili "Bunların (sığınmacılar) çoğu savaş mültecisi değil, ekonomik gerekçelerle buraya geliyorlar" dedi.

Strache, 11 Ekim'de yapılacak Viyana Eyalet Seçimleri kapsamında partisi tarafından düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Avusturyalıların Viyana'da iş ve ev bulamaz hale geldiğini söyleyen Strache, göçmenlere harcanan paraların eğitim ve istihdam için harcanması gerektiğini ifade etti.

Yabancılar yüzünden polis adliye olaylarının arttığını, alışveriş merkezleri ve istasyonların dilencilerle dolduğunu ifade eden Strache, çalışmanın artık salaklık olarak görüldüğünü belirterek, "Çalışmayanlar 850 avro para alıyor. Çalışanlar, çalışmayanlardan daha az maaş alıyor. Bu sistem daha fazla sürdürülemez" dedi.

Avrupa Birliği'ni (AB) eleştiren Strache, Yunanistan'ın kurtarıldığını ancak Avusturya halkına yardım yapılmadığını belirterek, AB'nin gözünde Avusturya halkının mülteciler kadar değeri olmadığını vurguladı.

Avrupa'ya doğru mülteci akınının arttığını hatırlatan Strache, "Bunların (sığınmacılar) çoğu savaş mültecisi değil, ekonomik gerekçelerle buraya geliyorlar. Avrupa sınırlarını koruma konusunda kaybetti, sınırlarına sahip çıkamadı. Dublin Sözleşmesi ayaklar altına alındı. Evlerimizin bile bahçeleri, sınırları var. Ülkemizin etrafına çitlerle sınırlar yapmalıyız" diye konuştu.

Mültecilerin sorumlusunun ABD ve NATO olduğunu ifade eden Strache, Irak, Suriye ve Afganistan'ın bombalandığını ve geriye terörizm ve mülteci sorunu çıktığını vurguladı.

Mültecilerin neden Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelere gitmediğini sorgulayan Strache, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zengin Arap ülkelerinde niye mülteci yok? Hep bize geliyorlar. Bütün mültecilere hoş geldiniz diyerek sorun çözülmez. Arap ülkeleri kabul etmiyorsa biz niye kabul ediyoruz? Afrika'da da çok iyi durumda olan ülkeler var, onlarda mültecileri alabilir. Gelen sığınmacıların savaş mültecisi olmadığı ortaya çıkarsa görevimiz onları geldikleri yere geri göndermektir."

Gelen mülteciler arasında DAEŞ militanları bulunduğunu savunan Strache, savaşa katılmak üzere giden Avusturyalıların vatandaşlığının kaldırılmasını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı