Avrupa'daki camilerin hedef olması

Avrupa'daki camilerin hedef olması

YTB Başkanı Doç. Dr. Bülbül: "Bir camiye, bir kutsal değere, bir ibadethaneye saldırmak herhalde aklın kabul edebileceği en son noktalardan biridir"

EDİRNE (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, "Bir camiye, bir kutsal değere, bir ibadethaneye saldırmak herhalde aklın kabul edebileceği en son noktalardan biridir" dedi.

Bülbül, AA muhabirinin Avrupa'da camilere yönelik saldırılara ilişkin sorusu üzerine, Almanya'da son 10-15 gündür ciddi saldırıların yapıldığını söyledi.

Saldırılar sonucu can kaybının olmadığını belirten Bülbül, "Bir camiye, bir kutsal değere, bir ibadethaneye saldırmak herhalde aklın kabul edebileceği en son noktalardan biridir. Bizim gibi tarih boyunca tüm farklılıkları, kimlikleri, aidiyetleri, dilleri, dinleri bir arada yaşatabilmiş ki Edirne bunun çok güzel bir örneklerinden biridir, bir topluluk içinde herhalde bu kabul edilebilecek en son unsurlardan biridir" diye konuştu.

- "Bu bir milli dava"

Konuyu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile görüştüklerini aktaran Bülbül, şunları kaydetti:

"Dedik ki Yurtdışı Türkler Başkanlığı olarak biz tabii ki vatandaşımızın yanında olmak için ziyaret ederiz ama sadece biz bunu yapmayalım, Meclis İnsan Hakları Başkanlığıyla birlikte ve siyasal partilerimizle gidelim, bir inceleme yapalım. Çünkü bu bir milli dava. Nedir, ne değildir, niye böyle oluyor diye, Almanya'daki ilgili muhataplarla da görüşelim. Pazartesi günü Dışişleri Bakanımıza artık Başbakanımız Sayın Davutoğlu'na da aynı durumu ilettim. Sağ olsunlar uygun olacağını söylediler. Yarın Meclis İnsan Hakları Başkanlığımızdan bir komisyonla Almanya'ya gideceğiz. Yerinde gözlemlerde bulunacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı