Avrupa'da yaşayan hacı adayları kutsal yolculuğa hazır

Avrupa'da yaşayan hacı adayları kutsal yolculuğa hazır

Avrupa ülkelerinden kutsal topraklara hareket edecek hacı adayları son hazırlıklarını tamamladı- IGMG Hac Umre Birim Başkanı Köksoy:- "Avrupa'dan yola çıkacak hacı adayları özellikle son yıllarda yoğun şekilde Almanca, Flamanca, Fransızca ve Arapça rehber

KÖLN (AA) - Avrupa ülkelerinde yaşayan hacı adayları, kutsal topraklara yolculuk için son hazırlıklarını tamamladı.

Almanya'dan 6 Ağustos'tan itibaren kutsal topraklara hareket edecek kafileler, kutsal topraklardaki hac farizasını yerine getirdikten sonra ülkelerine dönecek.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatları aracılığı ile Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarına seminerler verildi.

Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki DİTİB ve IGMG cami derneklerinde düzenlenen seminelerler ile hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve ibadetlerini eksizsiz yerine getirirken karşılaştıkları sorunlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi.

Essen'deki Werdohl DİTİB Eyüp Sultan Camisi'nde kutsal topraklara gidecek 66 hacı adayına uğurlama programı düzenlendi.

Düsseldorf'taki Heiligenhaus DİTİB Ulu Camisi, Frankfurt'taki Nidda DİTİB Yunus Emre Camisi, Köln'deki DİTİB Merkez Camisi, Kerpen'deki DİTİB Emirsultan camilerinde düzenlenen seminerlerde "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti", "Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık", "Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci", "Ana hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki", "Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı", "Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine" gibi konu başlıkları ele alındı.

- Yabancı dillerde rehberlik talebi artıyor

IGMG Hac Umre Birim Başkanı Tahir Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IGMG'nin bu yıl 48. kez hac ve umre organizasyonu gerçekleştirdiğini ifade ederek, 2017 hac sezonu için altyapı hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Köksoy, "Avrupa'dan yola çıkacak hacı adayları özellikle son yıllarda yoğun şekilde Almanca, Flamanca, Fransızca ve Arapça rehberlik talep ediyor. Özellikle kısa süreli kafilelere de talep çok fazla. Biz de bu taleplere cevap vermek için gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Köksoy ayrıca ilk kafilelerinin 6-8 Ağustos tarihlerinde Köln, Düsseldorf, Ruhr-A ve Hessen'den hareket edeceğini, son kafilenin ise Avrupa'dan 24 Ağustos'ta kutsal topraklara doğru yola çıkacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :