Avrupa'da sanayi üretimi ekimde arttı

Avrupa'da sanayi üretimi ekimde arttı

Sanayi üretimi, ekimde bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 0,2, AB'de de yüzde 0,3 arttı

FRANKFURT (AA) - Sanayi üretimi, ekimde bir önceki aya kıyasla Avro Bölgesi'nde yüzde 0,2, Avrupa Birliği'nde de (AB) yüzde 0,3 arttı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, ortak para birimi olarak avroyu kullanan ve 19 AB üyesi ülkeden oluşan Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi, aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde geldi.

Sanayi üretimi, ekimde eylül ayına göre yüzde 0,2 yükselirken, geçen yılın ekim ayı ile kıyaslandığında ise yüzde 3,7 artış gösterdi.

28 ülkeden oluşan AB’de ise sanayi üretimi, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 yükseldi.

Verinin mevcut olduğu AB ülkeleri içinde, sanayi üretiminde bir önceki aya kıyasla en fazla artış yüzde 10,6 ile İrlanda’da, en fazla azalış ise yüzde 6,1 ile Malta’da kaydedildi.

Geçen yılın ekim ayına göre ise sanayi üretimi en fazla artan ülke yüzde 13,4 ile yine İrlanda olurken, en fazla azalış yüzde 2,3 ile Danimarka’da gerçekleşti.

Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’da sanayi üretimi, ekimde aylık bazda yüzde 1,4 azalırken, yıllık bazda yüzde 2,5 artış gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :