Avrupa yolu sarı-kırmızı

Avrupa yolu sarı-kırmızı

Atiker Konyaspor’un sarı-kırmızılı ekipler; Kayserispor ve Göztepe’yle oynayacağı maçlardan 6 puan çıkarması , Avrupa hedefi için büyük önem taşıyor

Atiker Konyaspor,  Avrupa hedefi için evinde çok kritik iki maça çıkacak. Yeşil-beyazlılar önce Kayserispor’u sonra da Göztepe’yi ağırlayacak. Ligden düşme korkusu yaşayan iki takımla oynanacak karşılaşmalar, yeşil-beyazlılar açısında beklenenden zorlu geçecek. Son 7 maçı kaybetmeyen yeşil-beyazlıların Avrupa hedefi açısından bu iki karşılamadan 6 puan çıkarması hayli önem taşıyor. Yeşil-beyazlılar Aykut Kocaman yönetiminde sahasında hiç yenilmedi. Konyaspor sahasında oynadığı 4 maçta; 3 galibiyet, 1 de beraberlik alarak rakiplerine adeta korku saldı.

KAYSERİ 8 MAÇTIR YENİLMİYOR

Atiker Konyaspor bu hafta Kayserispor’u ağırlayacak. Hikmet Karaman’ın teknik direktörlüğe gelişiyle büyük bir ivme yakalayan Kayseri ekibi 8 maçında kaybetmedi. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile yolların ayrılmasının ardından ligin 15. haftasında göreve getirilen Hikmet Karaman yönetiminde çıktığı 8 maçta 4 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 16 puan toplayarak düşme hattının üzerine çıkmayı başaran Kayseri ekibi, sahasında oynadığı son 2 maçtan da galibiyetle ayrılarak yükselişini sürdürdü. Ligin 21. haftasında Fenerbahçe'yi 1-0'la geçmeyi başaran Kayserispor, 22. haftada da İzmir temsilcisi Göztepe'yi 2-1 yenerek yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda 16 puan toplayarak maç başı 2 puan ortalamasına ulaştı. Kayseri ekibi, son olarak ligin 14. haftasında 2-0'lık skorla Trabzonspor'a yenilmişti.

GÖZTEPE’DE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Spor Toto Süper Lig 22. hafta mücadelesinde deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor'a 2-1 mağlup olan Göztepe'nin düşme hattındaki MKE Ankaragücü ile puan farkı 1'e düştü. Ligde ilk 11 haftada topladığı 18 puanla Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde 8. sırada bulunan Göztepe, daha sonraki 11 müsabakada ise sadece 7 puan alabildi. Sarı-kırmızılı ekip son 11 maçta topladığı 7 puanla ligde MKE Ankaragücü'nden sonra en başarısız ekip konumunda yer alıyor. Ligde 12 dış saha maçında sadece 6 puanı bulunan Göztepe, 10 deplasman karşılaşmasında 4 puana sahip Akhisarspor'dan sonra en başarısız dış saha performansına sahip. 

Etiketler :