Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası

Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası

- Organizasyonun altıncı gününde, sabah ve akşam seansında maçlar yapıldı- 75 kiloda ringe çıkan Busenaz Sürmeneli rakibini 3-0 yenerek genç kızlarda Avrupa şampiyonu oldu


ORDU (AA) - Ordu'da, 21 ülkeden sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'na altıncı gün müsabakaları ile devam edildi.

Durugöl Spor Salonu'nda düzenlenen ve 200'e yakın sporcunun katıldığı organizasyonun altıncı gününde, sabah ve akşam seansında maçlar yapıldı.

Akşam seansında ringe çıkan Genç Kız Boks Milli Takımı'ndan Busenaz Sürmeneli, 75 kiloda Rus rakibi Vlada Kalacheva'yı 3-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Maçtan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan milli sporcu, üçüncü kez Avrupa şampiyonu olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Bundan sonra asıl hedefinin 2020 olimpiyatları olduğunu belirten Sürmeneli, "Olimpiyatlarda altın madalyayı ülkemize kazandırmak için elimden geleni yapacağım. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a madalya sözü vermiştim. Burada Avrupa şampiyonu oldum. Diğer sözüm de olimpiyatlarda altın kazanmak. İnşallah 2020'de de onu da kazanacağım. Başta federasyon başkanımız olmak üzere bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de gençler ve yıldızlar şampiyonasında böylesine bir galibiyet almanın önemine vurgu yaparak, "Busenaz bayrağımızı en iyi şekilde temsil etti ve altın madalya kazandı. Burada kazanılan başarılar 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemize gelecek madalyaların habercisi. Gençlik ve Spor Bakanımız başta olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah diğer sıkletlerde de ülkemize madalyalar kazandıracağız." diye konuştu.

Genç Milli Takım Teknik Direktörü Cahit Süme ise sporcusu ile gurur duyduğunu kaydederek, "Çok çalıştık ve emeğimizin karşılığını aldık. Kendi taraftarımızın önünde Avrupa şampiyonu olma mutluluğunu yaşadık. İnşallah Busenaz kızımızla çok daha iyi başarılara imza atacağız." şeklinde konuştu.

Öte yandan sabah seansında ringe çıkan Yıldız Kız Milli Takımı'ndan 46 kiloda Hatice Akbaş, Bulgar rakibi Melek Aynurova Zakifova'yı 3-0 yenerek, 50 kiloda Kardelen Çinkaya ise Ukraynalı Sabina Novosa'yı 2-1 kazarak adını finale yazdırdı.

Gözde Nur Sönmez ise 60 kiloda karşılaştığı Macar Luca Anna Hamori'ye 2-1 yenilerek final şansını kaçırırken, 60 kiloda Betül Sultan Mercan da Ukraynalı rakibi Viktoriia Kozynska'ya 3-0 mağlup olarak, 75 kiloda da Elif Sıla Günhan ise Rus rakibi Anastasiia Shamonova'ya 3-0 kaybederek, final şansını kaybetti.

Akşam seansında da Busenaz Sürmeneli'nin yanı sıra 60 kiloda ringe çıkan Urguya Us, İngiliz rakibi Shona Whitwell'i 3-0 yenerek finale çıkmaya hak kazandı.

Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası, yarın yapılacak maçlarla devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :