Avrupa Türk Parlamenter Birliği Toplantısı

Avrupa Türk Parlamenter Birliği Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- "Yurt dışındaki lobi faaliyetleri bir devlet politikasına dönüşmesi zorunluluktur"

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yurt dışındaki lobi faaliyetlerinin önemli ve faaliyetlerin bir devlet politikasına dönüşmesinin zorunluluk olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Avrupalı Türk Parlamenter Birliği'nin (UETD) Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği çalıştay, Belek Turizm Merkezinde bir otelde yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Türel, yurt dışındaki lobi faaliyetlerinin önemine işaret ederek, bu faaliyetlerin bir devlet politikasına dönüşmesinin zorunluluk olduğunu vurguladı.

"Ümit ediyorum ki bu çalıştay tüm lobicilik faaliyetlerinin daha da gelişmesi konusunda hepimize ufuk açacaktır. Yurt dışındaki lobi faaliyetleri bir devlet politikasına dönüşmesi zorunluluktur" ifadesini kullanan Türel, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği olarak yaptıkları çalışmaların faydasının ilerleyen yıllarda çok daha net anlaşılacağını kaydetti.

Yurt dışında yaşayan Türklerin lobi faaliyetlerinin gelişmesi gerektiğini vurgulayan Türel "Alçak, hain ve bir o kadar da fütursuzca yurt dışında lobi faaliyetleri yapmaya çalışan FETÖ terör örgütü üyelerine karşı çok daha donanımlı, çok daha cesur her yerde Türkiye yanlısı bir faaliyet içinde olmalıyız." ifadesini kullandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de "Anadolu'dan Avrupa'ya Kültür ve Medeniyet Tasavvurumuz" başlıklı bir konuşma yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :