Avrupa Sivil Havacılık Konferansı

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Poyraz:- "Türkiye sivil havacılık yönünden her geçen gün gelişiyor. Türkiye'de yıllık 166 milyon yolcu ve 3 milyon ton yük trafiğine ulaşıldı"- Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi:- "2016 yıl

MUĞLA (AA) - Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC), üye ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin katılımıyla Türkiye'nin ev sahipliğinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, Türkiye'de sivil havacılığın her geçen gün geliştiğini bildirdi.

Türkiye'de yıllık 166 milyon yolcu ve 3 milyon ton yük trafiğine ulaşıldığı bilgisini veren Poyraz, Türkiye'nin Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonunun 2016'da yapılacak konsey seçimlerinde konseye üye ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. Poyraz, Türkiye'nin özellikle Afrika'daki ülkelere teknik yardım, kontrol ve gözetimle ilgili hizmetleri verebilmeleri için bir teknik yardım programı içinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonunun "Hiçbir ülke geri kalmamalı" programı dahilinde bu hizmette yer aldığına işaret eden Poyraz, bugün ayrıca Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonunun yeni seçilmiş genel sekreteri ile protokol imzalayacaklarını da bildirdi.

- 41 ülkeden 60 delege katılıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ise Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin oluşturduğu "ECAC" adlı bir organizasyon bulunduğunu anlattı. Organizasyonun genel müdürler toplantısının Bodrum'da düzenlendiğini belirten Poyraz, toplantıya 41 ülkeden 60 delegenin katıldığını kaydetti.

Bodrum'u seçmelerinin en önemli sebebinin ise ülke turizmine katkı sağlayarak, bölgenin tanıtımını yapmak olduğunu belirten Ekşi, Türkiye'nin son 12 yılda büyüyen sivil havacılığını bir kere daha vurgulamak için toplandıklarını kaydetti.

Toplantıda Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) mutabakat protokolü imzalayacaklarını anlatan Ekşi, "Bunun amacı, Türkiye'nin gelişen sivil havacılığında özellikle Afrika, Türkçe konuşan ülkeler ve komşularımızın bizim tecrübelerimizden daha fazla istifade etmesi. Çünkü Türk Sivil Havacılığı son 12 yılda devasa bir büyüme gösterdi' dedi.

- "Bütün rakamlarda 5 kata yakın büyüme"

Sivil havacılığın bütün rakamlarında, 5 kata yakın büyüme sağlandığına işaret eden Ekşi, yaptıkları sunumda da delegelerin, Türkiye'nin büyümesini takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin büyümesiyle artık dünya sivil havacılığının kurallarının oluşturulduğu örgütte de yer almak istediğine değinen Ekşi, "2016 yılında konsey seçimleri var. Türkiye ilk defa bu konsey seçimlerine aday. Dolayısıyla bu süreci de motive etmek için burası seçildi. Hakikaten Türkiye, Avrupa'da parlayan bir yıldız. Bunu bir kere daha burada gördük" diye konuştu.

Toplantıda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz ile Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Genel Sekreteri Dr. Fang Liu arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

41 ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin katıldığı toplantı, yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı