"Avrupa şampiyonluğunu çok istiyordum"

"Avrupa şampiyonluğunu çok istiyordum"

- TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübünün ampute futbolcusu Muhammet Yeğen:- "Avrupa şampiyonluğu ile hedeflerimin küçük bir bölümünü gerçekleştirdim"- "Hedeflerim arasında kendi kulübümün şampiyon olması da var"- "Normal insanlara davranıldı


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübünün ampute futbolcusu Muhammet Yeğen, elde ettikleri Avrupa şampiyonluğuyla hedeflerinin bitmediğini söyledi.

Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanoğlunun başarı geldikçe yeni hedefler koyduğunu vurgulayarak, "İnsanoğlu biraz doyumsuzdur. Hedef çok, saymakla bitmez. Avrupa şampiyonluğu ile hedeflerimin küçük bir bölümünü gerçekleştirdim." dedi.

Avrupa Şampiyonası için 6 ay ailesinden uzak kaldığını anlatan Muhammet, "Sürekli olarak kamplardasın. Mental ve psikolojik olarak yorgun düşüyorsun. Sinirlerim bozuluyordu. Bu nedenle Avrupa şampiyonluğunu çok istiyordum." değerlendirmesini yaptı.

Erzurum'da, 1994 yılında doğuştan sağ ayağı kısa olarak dünyaya geldiğini hatırlatan milli ampute futbolcu, "Sağ ayağımdaki fibula kemiği uzamamış. 2012 yılında GATA'da ameliyat sonrasında proteze uygun hale getirildi. Doğduğumdan bu yana engelliyim. Bacağımı kestirdim. Aktif protezle yaşantıma devam ediyorum." diye konuştu.


- Takımının şampiyonluğunu hedefliyor


9 yıldır formasını giydiği takımının ligde şampiyonluğu bulunmadığını belirten Muhammet, "2009 yılından bu yana TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübünde forma giyiyorum. Hedeflerim arasında kendi kulübümün şampiyon olması da var. Liderle puanlarımız eşit, averajla önümüzdeler." değerlendirmesini yaptı.

Ligde bu sene de şampiyonluğa oynadıklarını dile getiren ay-yıldızlı futbolcu, "Lig bittikten sonra da Dünya şampiyonluğu var. Burada da şampiyon olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Büyük bir saygınlık elde ettim"


Muhammet Yeğen, Avrupa şampiyonluğu sonrasında büyük bir saygınlık elde ettiğini ifade ederek, "Avrupa şampiyonluğu hem maddi, hem de manevi anlamda hayatıma güzey şeyler kattı." dedi.

Elde edilen başarıdan sonra gittiği her yerde gurur verici sözlerle karşılaştığını aktaran Muhammet, şunları söyledi:

"Futbolda 'Avrupa'da tek şampiyonumuz sizsiniz' gibi övücü sözlerle karşılaşıyoruz. Devlet büyükleri tarafından onore edilmemiz. Çevremdeki arkadaşlarımın bana olan saygısı üst noktaya ulaştı. Güzel şeylerle karşılaştım. Bizim başarımızdan sonra ampute futbolda çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Süper Lig'de 10, alt ligde ise 14 takım var. Sürekli yeni kulüplerin kurulması yönünde çabalar var. Ülkede artık ampute futbolu bilmeyen yok. Meksika'da final maçı oynasak, ülkeden bir çok kişinin orada olacağını biliyorum."


- "Herkes eşittir"


Toplumdaki insanların kendilerine "acıyarak" bakmalarını istemeyen Muhammet, "Normal insanlara davranıldığı gibi bizlere de davranılmasını istiyorum. 'Bunlar engellidir' şeklinde bize yaklaşmasınlar. Herkes eşittir." diyerek görüşlerini dile getirdi.

Muhammet, şöyle devam etti:

"Ülkemiz çok duygusal bir ülke, bu nedenle bize hep olumlu yönde bakıyorlar. Anneannem bana 'Maçlarda sen düştüğün zaman ben üzülüyorum' diyor. Bize acıyarak bakmasınlar. Çünkü herkes bir engelli adayıdır. İnsan kendi başına geldiği zaman çok daha iyi anlıyor. Böyle bakılmasını iyi görmüyorum."


- Ailesinin desteğiyle bugünlere ulaştı


TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü ampute futbolcusu Muhammet Yeğen, ailesinin, özellikle de babasının kendisine büyük bir destek verdiğini vurguladı.

"Ailem, özellikle de babam benim cesur bir çocuk olduğumu biliyordu." diyen, Muhammet, "Ben şimdiye kadar engel konusunda sıkıntı yaşamadım. Her aktiviteye ve projeye katılan birisiyim. Babam da bana destek verdi. Ben de ailemin yüzünü kara çıkarmadım. Bu tür işlerde ailenin desteği çok önemlidir." diyerek sözlerini tamamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :