"Avrupa Şampiyonası'nda ilk 8 arasında yer alma hedefindeyiz"

"Avrupa Şampiyonası'nda ilk 8 arasında yer alma hedefindeyiz"

- Eskrim Milli Takımlar Antrenörü Valery Shturbabin: - "Son dönemde Türk eskrimi, bir çok madalya alarak ilkleri yaşadı. Bu güzel sürecin artarak devam edeceğine inanıyorum" - "Eğer ilk 8 içinde yer alabilirsek, yani hedefimize ulaşırsak önemli bir iş yap


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Eskrim Milli Takımlar Başantrenörü Valery Shturbabin, son dönemde branşlarında önemli başarılar elde edildiğini belirterek, "Avrupa Şampiyonası'nda ilk 8 arasında yer alma hedefindeyiz." dedi.

Azerbaycan asıllı Ukraynalı antrenör Shturbabin, dünya ve Avrupa şampiyonalarının hazırlıklarıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İki şampiyonanın hazırlıklarını birlikte yürüttüklerini ve kamplara erken başladıklarını vurgulayan Shturbabin, "Yaklaşık bir ay önce hazırlıklarımıza başladık. Yurt dışında ve içinde yaptığımız kamplar var. Alanya'da düzenlediğimiz turnuvaya, Ukrayna, Belarus, Rusya ve Singapur'dan şampiyon sporcuları davet ettik. Bu turnuvada güzel bir çalışma ortamı yakaladık. Bizim açımızdan oldukça verimli geçti." ifadelerini kullandı.

Takımda bazı sporcuların sakatlıklarının bulunduğunu ancak 16-21 Haziran tarihlerinde Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na yetişeceklerini dile getiren Shturbabin, "Sakatlıklar biraz olsun canımızı sıkıyor ama doktorlar şampiyonaya yetişeceklerini söyledi. Katıldığımız hazırlık turnuvalarında iyi maçlar çıkardığımızı söyleyebilirim. Son dönemde Türk eskrimi, birçok madalya alarak ilkleri yaşadı. Bu güzel sürecin artarak devam edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda kürsüde yer almanın zorluğuna değinen Ukraynalı antrenör, "Avrupa şampiyonaları genellikle çok zorlu şampiyonalardır. Çok sayıda ülke katılır ve şampiyon sporcularıyla mücadele eder. Şampiyonluk adayı 8-9 tane güçlü ülke var. Eğer ilk 8 içinde yer alabilirsek, yani hedefimize ulaşırsak önemli bir iş yapmış oluruz." değerlendirmesini yaptı.


- "Asıl hedef olimpiyatlar"


Valery Shturbabin, Türk eskriminin son dönemde yakaladığı performansı sürdürmek için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Türkiye Eskrim Federasyonunun iyi işler yaptığını ve güzel çalıştığına dikkati çeken Shturbabin, Türk sporcuların yavaş yavaş kürsüde yer alacağına olan inancını dile getirdi.

Altyapıdan gelen yetenekli sporcular olduğunu vurgulayan Ukraynalı teknik adam, şöyle devam etti:

"Avrupa ve dünya şampiyonaları, olimpiyat oyunlarına puan vermesi açısından büyük önem taşıyor. Bu iki şampiyonada elde edeceğiniz sonuçlar, hangi ülkelerle rakip olacağımızı belirleyecek. Federasyon yönetimi de sürekli arkamızda. Türkiye'ye önemli uluslararası turnuvalar getirdiler. Bu turnuvalar da sporcularımıza ciddi katkı sağladı. Son dönemde alınan madalyalar, sporcularımızı da camiamızı da heyecanlandırdı. Artık yavaş yavaş büyükler kategorisinde de kürsüde yer almaya başlamalıyız."


- "Türk sporcularda eksik olan inançtı"


Başantrenör Shturbabin, göreve başladığı zaman ilk işinin sporcuların bakış açılarını değiştirmek olduğunu söyledi.

Özellikle sporda başarıya giden yolun inanmaktan geçtiğinin altını çizen Valery Shturbabin, şunları kaydetti:

"Eğer kendinize inanmazsanız, başarılı olma şansınız olmaz. Türk sporcularda eksik olan inançtı. Biz bunu sağladık. Bir sporcu önce kendine inanacak, kendine güvenecek ki başarıya gidebilsin. Sporcu, öncelikle savaşçı olup olmadığına karar verecek. Biz, sporcularımıza inanç kazandırdık, çalışma temposunu yükselttik. Bunlar da doğal olarak kürsüyü getirdi. Kazanılan bu madalyalar, bir yönden de bakış açısını değiştiriyor. Uluslararası organizasyonlarda hakemlerin bile bundan etkilendiğine inanıyorum. Tüm bunlar dışında benim önem verdiğim bir başka konu da uluslararası temsil gücü. Sportif başarının yanına uluslararası federasyonlarda yöneticilerimizin yer alması da büyüme yolunda önemli bir etkendir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :