Avrupa Sambo Şampiyonası, İstanbul'da düzenlenecek

Avrupa Sambo Şampiyonası, İstanbul'da düzenlenecek

Sport-Combat Sambo Federasyonu Başkanı Mammadov:- "Rusya kafilesi olarak şampiyonaya tam kadro katılacak"- "Türkiye'nin güvenli olmadığı yönündeki propagandalara, Avrupa Şampiyonası'na en güzel şekilde ev sahipliği yaparak cevap vereceğiz"

İSTANBUL (AA) - Sport-Combat Sambo Federasyonu tarafından organize edilen Avrupa Sambo Şampiyonası, 4-7 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 30 ülkeden 400 sporcunun katılacağı şampiyona, 10 ayrı dalda 15-16 yaş (Kadetler) kategorisinde düzenlenecek. 

Organizasyon ile ilgili Osmanbey'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısına Sport-Combat Sambo Federasyonu Başkanı Gadir Mammadov ile asbaşkan Mustafa Ercan ve genel sekreteri Ali Ulutürk katıldı.

Şu ana kadar 27 ülkenin akredite olduğunu aktaran Gadir Mammadov, şampiyonaya kadar sayının 30'un üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Rusya'nın şampiyonaya tam kadro katılacağını bildiren başkan Gadir Mammadov, "Avrupa ve Rusya Sambo Federasyonu Başkanı Sergey Eliseev konuya büyük bir titizlikle eğildi. Bizim adımıza ülke federasyon başkanlarını arayarak, şampiyonaya katılmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Eliseev, Rusya kafilesi olarak şampiyonaya tam kadro katılacaklarını da ifade etti" dedi.

Mammadov, "Türkiye'nin güvenli olmadığı yönündeki propagandalara, Avrupa Şampiyonası'na en güzel şekilde ev sahipliği yaparak cevap vereceğiz" şeklinde görüş belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı