Avrupa Konseyi’nden stadyum güvenliği için yeni konvansiyon

Avrupa Konseyi’nden stadyum güvenliği için yeni konvansiyon

Avrupa Konseyi stadyumlarda ve tüm spor etkinliklerinde güvenliği sağlamak ve müsabakalara herkesin katılımını teşvik amacıyla yeni uluslararası konvansiyon oluşturdu

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi, stadyumlarda ve tüm spor etkinliklerinde güvenliği sağlamak, güvenliğin sağlandığından emin olmak ve müsabakalara herkesin katılımını teşvik etmek amacıyla yeni bir uluslararası konvansiyonu imzaya açıyor.

Avrupa Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, konvansiyon “her türlü spor etkinliğini güvenli ve seyirciler için emin hale getirmek ve herkesin katılımını sağlamak amacıyla, yerel, ulusal ve uluslararası spor aktörleri arasında etkin işbirliğini” hedefliyor.

Konvansiyon, Avrupa Konseyi üyesi ülkeler ve taraf ülkeler tarafından, 3 Temmuz’da Paris’te oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Çeyrek Final Karşılaşması sonrasında Stade de France’da imzalanacak.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, sporun sosyal bütünlüğü, hoşgörüyü ve kültürler arası anlayışı artırmada önemli bir rol oynadığını belirterek, "Spor karşılaşmaları bu anlayış içinde düzenlenmeli ve her şeyden önce güvenli olmalı, Avrupa Konseyi’nin bu yeni konvansiyonu takip edilecek yolu gösteriyor." dedi.

Konvansiyon metninde, müsabakaların düzenlendiği alanlar, stadyum içi ve dışında güvenli bir atmosferi sağlamak amacıyla ilgili tüm yetkililer, kulüp yöneticileri, sivil toplum temsilcileri başta olmak üzere herkes, spor faaliyetlerini daha ilgi çekici ve güvenli bir hale getirmek için çaba sarf göstermeye davet ediliyor.

Yeni konvansiyon, 1985 yılında Belçika’da Juventus ile Liverpool takımları arasında oynanan maç sırasında çıkan ve 39 kişinin hayatını kaybettiği "Heysel Faciası" sonrasında hazırlanan konvansiyonun yerini alacak.

Konvansiyon metni, Mayıs ayında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından görüşülüp kabul edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :