Avrupa Karate Şampiyonası

Avrupa Karate Şampiyonası

- Kadın Kumite Milli Takımı, finale yükseldi


KOCAELİ (AA) - 52. Avrupa Karate Şampiyonası'nda yarı finalde Almanya'yı mağlup eden Kadın Kumite Milli Takımı, finale yükseldi.

İzmit'teki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun ikinci günü akşam seansı kadın kumite eleme müsabakalarıyla tamamlandı.

Mücessem Buse Avcu, Merve Çoban, Serap Özçelik ve Tuba Yakan'dan oluşan Türkiye Kadın Kumite Milli Takımı, Avrupa şampiyonluğu için mücadele etme hakkı kazandı.

İlk iki turda Norveç ve Slovakya'yı 2-0'lık skorlarla mağlup eden ay-yıldızlı ekip, çeyrek finalde de Bosna Hersek'i 2-1 mağlup etti. Yarı finalde Almanya ile karşılaşan millilerde ilk maçta Merve Çoban, rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Çeyrek final ikinci maçında tatamiye çıkan Tuba Yakan'ın Alman rakibine 2-0 mağlup olması üzerine Türkiye, seride 1-0 geriye düştü.

En az 2 farkla önde bitirilmesi gereken son maçta bitime 26 saniye kala rakibini teknik üstünlükle mağlup eden Serap Özçelik, Türkiye'yi finale taşıdı.

Finale yükselen milli sporcular maç sonrası büyük sevinç yaşarken, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan sahaya gelerek kadın karatecileri tebrik etti.

Milli sporcu Serap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Kendi kendimizi zora soktuk. Normalde ilk ikide bitmesi gerekiyordu ama önemli olan sonuç. Allah'a çok şükür finaldeyiz." diye konuştu.

Kadın Kumite Milli Takımı, altın madalya için pazar günü Ukrayna ile mücadele edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :