Avrupa ikincisi Türk Milli Takımı, yurda döndü

Avrupa ikincisi Türk Milli Takımı, yurda döndü

Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan ay-yıldızlı ekip, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı

Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Türk Milli Takımı, İstanbul'a geldi.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından, 22 Temmuz-2 Ağustos'ta Yunanistan'da düzenlenen şampiyonada, final maçında ev sahibi ekibe 64-61 yenilerek 2. olan milliler, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileri ile sporcuların ailelerinin bulunduğu karşılama sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan TBF Erkek Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Nihat İziç, daha önceki yıllarda olduğu gibi gibi altın madalya kazanmayı çok istediklerini ancak ikincilikte kaldıklarını söyledi.  

İziç, "Finalde ilk 35 dakika önde gittik ancak basit hatalarla ikinci olduk.  İkincilik de çok büyük bir başarıdır. Başarının mimarları antrenörler ve oyuncularımıza, gösterdiklerini performanstan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

- Başantrenör Derin ile takım kaptanı Furkan

Genç Erkek Milli Takım Başantrenörü Mustafa Derin de bu başarının altında önemli yatırımlar olduğunu dile getirdi.

Şampiyonluğa 11. kez tanıklık ettiğini kaydeden Derin, "Gençlerle uzun süre çalışma imkanı buldum. Hiçbir başarı tesadüf değildir, bir ekip işidir. İki aydır bir dakikamız bile boş geçmedi. Madalya almaya odaklandık. Baltık Cup Turnuvası'nda birinci geldik. O moralle bu şampiyonada tarih yazmak istiyorduk ama olmadı. Tüm oyuncularımızı ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Takım kaptanı Furkan Korkmaz ise daha önceki başarılardan dolayı çıtayı yükselttiklerini ve ikinciliğin büyük haz vermediğini vurgulayarak, "Bu ekip altın madalyayı hak ediyor çünkü çok güzel arkadaşlığımız var. Herkes birbirinin açığını kapatmaya çalışıyor. Başarının sırrı da buradan geliyor" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı