Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası

- Grekoromen stilde mücadele eden milli güreşçilerden Emrah Kuş, Elçin Ali ve Cenk İldem elenirken, Murat Dağ ve Enes Başar repesaj hakkı elde etti


KASPİYSK (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde grekoromen stil elemelerinde mindere çıkan 5 milli sporcu, finale kalma başarısı gösteremedi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen organizasyonda grekoromen stil 60, 67, 72, 82 ve 97 kiloda elemeler yapıldı.

Türkiye'yi 60 kiloda Elçin Ali, 67 kiloda Enes Başar, 72 kiloda Murat Dağ, 82 kiloda Emrah Kuş ve 97 kiloda Cenk İldem temsil etti. Milli sporculardan Emrah, Elçin ve Cenk elenirken, Murat ve Enes repesaj hakkı elde etti.

İlk turda Avusturya'dan Daniel Gastl ile 3-3 berabere kalmasına rağmen son puanı aldığı için ikinci tura yükselen olimpiyat üçüncüsü Cenk İldem, Gürcü Kukuri Kirtskhalia'yı da 5-3 yenerek çeyrek finale kaldı. Cenk, grekoromen stil 97 kilo çeyrek finalinde Alman Ramzi Azizsir'e 4-1 mağlup oldu.

Elemelerde bugün mindere çıkan diğer 4 milli güreşçi ise müsabaka kazanamadı.

72 kiloda Murat Dağ, Azerbaycanlı Rasul Chunayev'e 4-1, 67 kiloda Enes Başar, Gürcü Shmagi Bolkvadze'ye 6-0, 82 kiloda Emrah Kuş, Bulgar Daniel Tihomirov Aleksandrov'a 5-3 yenildi.

60 kiloda mücadele eden Elçin Ali de Belaruslu Maksim Kazharski ile 1-1 berabere kalmasına rağmen son puanı rakibi aldığı için müsabakayı kaybetti.

Cenk, Elçin ve Emrah'ın yenildiği güreşçiler finale kalamadı. Bu üç milli sporcu, böylece şampiyonaya veda etti. Murat ve Enes ise rakiplerinin finale yükselmesiyle repesaj maçına çıkmaya hakkı kazandı.

İki milli güreşçi, yarın bronz madalya maçı hakkı elde etmek için mücadele verecek. Enes, 67 kiloda Litvanyalı Edgaras Venckaitis, Murat ise 72 kiloda Belaruslu Yury Kankou ile karşılaşacak.

Murat, Belaruslu rakibini yenmesi durumunda bronz maçı yapmak için ikinci repesaj maçına çıkarak, Moldovalı Daniel Cataraga'yı geçmeye çalışacak.

Öte yandan, akşam seansındaki madalya müsabakaları öncesi şampiyonanın açılış seremonisi yapıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı törende dans gösterileri Ali Aliyev Spor Salonu'nu dolduran güreşseverlerden büyük alkış aldı. Tören, şampiyonaya katılan ülkelerin bayrak geçişi ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :