Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası

- Kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar: "Tarih yazmaya devam edeceğim"- Erkekler serbest stilde Avrupa şampiyonu olan Soner Demirtaş: "Altın madalyayı başta annem olmak üzere tüm şehit annelerine armağan ediyorum"

NOVİ SAD (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda üst üste ikinci kez altın madalya kazanan Yasemin Adar, "Tarih yazmaya devam edeceğim." dedi.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde devam eden şampiyonada kadınlarda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran Yasemin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu söyledi.

Macar Zsanett Nemeth'i finalde teknik üstünlükle yenen milli güreşçi, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Gurur verici bir şey. Kendimle onur duyuyorum. Bu anı, atmosferi Türk milletine yaşattığım için gururluyum. İkinci kez Avrupa şampiyonu olmak benim için çok zordu. Önümüzdeki dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda da başarı elde edeceğime inanıyorum." diye konuştu.

Geçen yıl Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen organizasyonda, Türkiye'ye Avrupa şampiyonalarında kadınlarda ilk altın madalyayı kazandıran Yasemin Adar, "Her sene tarih yazıyorum. Tarih yazmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.


- Soner Demirtaş: "Madalyayı tüm şehit annelerine armağan ediyorum"


Erkekler serbest stil 74 kiloda Azerbaycanlı Murad Suleymanov'u yenerek üst üste ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde eden Soner Demirtaş ise altın madalyayı şehit annelerine armağan etti.

Haftaya Anneler Günü'nün kutlanacağını anımsatan Soner, şunları söyledi:

"Olimpiyat madalyam darbe girişimi zamanına denk gelmişti. Onu darbe girişimi sırasında şehit olanlara armağan etmiştim. Bu altın madalyayı da başta annem olmak üzere tüm şehit annelerine armağan ediyorum. Annemin ve tüm annelerin, Anneler Günü kutlu olsun."

Soner, geçen yıl finalde bir başka Azerbaycanlı Cebrail Hasanov'u yendiğine dikkati çekerek, "Bu kez çırağını mağlup ettim. Serbest stilde şu ana kadar 4 madalya topladık. Yarın altın madalyaya aday Taha Akgül ve Yakup Gör güreşecek. Umarım, takım halinde ilk üçe gireriz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :