Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri

KOSGEB:

ANKARA (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB), 2015 Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'ne başvuracak adayların başvuru formunu 22 Nisan'a kadar Başkanlığa göndermeleri gerektiği bildirildi. 

KOSGEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ile işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amaçlanıyor.

Söz konusu ödüller, girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, yeteneklere yatırım yapmak, girişimcilik ortamının geliştirilmesi, işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi, kaynak etkinliğinin ve çevre dostu pazarların gelişiminin desteklenmesi ve sorumlu girişimcilik olmak üzere 6 kategoride veriliyor.

2015 Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, ulusal seçim süreçleri sonunda her ülkeden belirlenen iki aday komisyona bildirilecek, başvurular bir jüri tarafından değerlendirilecek.

Yarışmaya yerel, bölgesel ve ulusal kamu kurum ve kuruluşları, kamu özel sektör ortaklıkları ve üniversiteler başvurabilecek.

Ödüllere başvuracak adayların "www.kosgeb.gov.tr" adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak 22 Nisan'a kadar Başkanlığa göndermeleri gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı