"Avrupa Futbol Buluşmaları" Köln'de devam etti

"Avrupa Futbol Buluşmaları" Köln'de devam etti

Türkiye Futbol Direktörü Terim, futbolun paydaşlarıyla Almanya'nın Köln kentinde bir araya geldi- Fatih Terim:"Kendisini Türk hisseden, 'ben Türküm' diyen herkesin milli formaya layık olduğunu, milli formanın onlara açık olduğunu söylemeye çalışıyorum"

KÖLN (AA) - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyon tarafından düzenlenen "Avrupa Futbol Buluşmaları" organizasyonuna Almanya'da devam etti.

Fatih Terim, organizasyonun Almanya etabında, Köln kentindeki Hilton Otel'de futbol temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Terim, Türk vatandaşının bulunduğu her ülkenin kendileri için sorumluluk alanı olduğunun bilinmesi isteyerek, "Kendisini Türk hisseden, 'ben Türküm' diyen herkesin milli formaya layık olduğunu, milli formanın onlara açık olduğunu söylemeye çalışıyorum" dedi. 

Organizasyon çerçevesinde futbolun içindeki insanlarla görüşmeye çalıştığını aktaran Terim, "Görüşemediklerimizle daha sonra bir araya geleceğim. Onlarla sohbet etmeye çalışıyorum  Bilgi alıyoruz, bilgi veriyoruz. Dolayısıyla birçok açıdan faydalı olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Terim, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde düzenledikleri bu etkinlikte temel amaçlarının, yanlış anlaşılmaları önlemek olduğunu ifade ederek, ''Buradaki genel talebimiz, öncelikli olarak yanlış anlaşılmaları önlemek. Yani herkes izleniyor ve takip ediliyor. Yeni kuracağımız düzen için de bir ön çalışma gibi düşünebilirsiniz'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de düzenlenen benzer etkinlikleri Avrupa'da da yaptıklarını vurgulayan tecrübeli futbol adamı, Avrupa'daki tüm vatandaşlarla, futbolla ilgisi olan herkesle görüşmeye çalıştıklarını belirtti.

Fatih Terim, dünyanın neresinde olursa olsun Türk insanını ve Türk futbolcusunu takip etmeye çalıştıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Ben de bu seyahatlerde, Türkiye'dekine benzer şekilde  insanlarla bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Çok faydalı olduğu inancındayım. Sorularını soruyorlar, kafalarında soru işaretlerine yanıtlar veriyoruz. Sonuç olarak çok doğru bir iş yaptığımız inancını taşıyorum. Onlara, bizim için çok önemli olduklarını hissettirmenin en önemli yolu bu olsa gerek. Arkadaşlarımızla beraber bunu samimiyetle gerçekleştiriyoruz. Bunlar diğer ülkelerde devam edecek.''

Öte yandan Fatih Terim, basına kapalı gerçekleştirilen bölümde, Almanya'da yaşayan ve futbolun içinde yer alan vatandaşların sorun ve önerilerini dinledi. 

Bayer Leverkusen'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da toplantının yapıldığı otele geldi. Çalhanoğlu, Terim'le bir süre sohbet etti.

Organizasyon kapsamındaki diğer toplantı,  6 Ağustos Perşembe günü Stuttgart kentinde gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı