Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

İSTANBUL (AA) - Avrupa borsaları, veri ve haber gündeminin yoğun olduğu güne satış ağırlıklı başladı. Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx...

İSTANBUL (AA) - Avrupa borsaları, veri ve haber gündeminin yoğun olduğu güne satış ağırlıklı başladı.

Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,4 düşüşle 338,65 puan, Londra'da FTSE-100 endeksi yüzde 0,4 değer kaybederek 6.775,10 puan oldu.

Frankfurt'ta DAX endeksi yüzde 0,2 azalışla 10.558,03 puana, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,2 azalarak 16.190,25 puana, Paris'te CAC 40 endeksi yüzde 0,2 değer kaybederek 4.503,69 puana, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,3 düşerek 8.598,00 puana geriledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, dün Avrupa Parlemantosu'nda yaptığı konuşmada "Sürdürülebilir ve dengeli büyümeyi tek başına para politikası ortaya koyamaz. Para politikasının etkisini artırmak, büyümeyi desteklemek ve daha kapsayıcı hale getirmek için mali ve yapısal politikalarla desteklenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Dün genel olarak düşüş eğiliminde hareket eden Avrupa borsalarında, yüzde 1'i aşan kayıplar görüldü.

Analistler, bugün Almanya'da açıklanacak kasım ayı enflasyon ve ABD'de büyüme başta olmak üzere açıklanacak makroekonomik piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.
Ayrıca ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının da izleneceğini ifade eden analistler, bugün yatay bir seyir izleyen avro/dolar paritesi ve emtia fiyatlarının yönünün takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :