Avrupa borsaları

Avrupa borsaları

İSTANBUL (AA) - Avrupa borsaları, Brexit müzakerelerinin ilk aşamasında ilerleme kaydedilmesinin pozitif etkisiyle güne alış ağırlıklı başladı.İngiltere...

İSTANBUL (AA) - Avrupa borsaları, Brexit müzakerelerinin ilk aşamasında ilerleme kaydedilmesinin pozitif etkisiyle güne alış ağırlıklı başladı.

İngiltere Başbakanı Theresa May ile sabah saatlerindeki ikili görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB ve Birleşik Krallık'ın bir ortak bildiri üzerinde anlaşma sağladığını açıkladı.

Juncker, "Birleşik Krallık ve AB arasında yürütülen Brexit müzakerelerinin ilk aşamasında gerekli ilerleme kaydedildi. AB Konseyi'ne ilişkilerin geleceğini şekillendirecek ikinci aşamaya geçilmesi için öneride bulunuyoruz." ifadelerini kullanırken, İngiltere Başbakanı May de "AB'yle varılan anlaşma, önemli ilerlemeler kaydedilerek ve iki tarafın da ödün vermesiyle varılan bir anlaşmadır." dedi.

Açıklamaların ardından Avrupa borsaları güne alış ağırlıklı başlarken, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,70 yükselişle 389,11 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde yatay seyirle 7.319,9 puan oldu.

Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,78 kazançla 13.144,90 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,51 artışla 5.411,5 puanda, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,74 değer kazancıyla 22.624,44 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi de yüzde 0,96 artışla 10.361 puanda seyrediyor.

Analistler, bugün İngiltere'de sanayi üretimi ve ABD'de istihdam raporu başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :