Avrupa Birliği Bakanı Ve Başmüzakereci Bozkır Antalya'da:

Avrupa Birliği Bakanı Ve Başmüzakereci Bozkır Antalya'da:

"İnşallah 7 Haziran'da tekrar AK Parti iktidarıyla ve inşallah Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla, başkanlık sistemini tesis edecek milletvekili sayısıyla bundan başarıyla çıkacağız"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 7 Haziran'da AK Parti'nin Anayasayı değiştirecek çoğunlukla, başkanlık sistemini tesis edecek milletvekili sayısıyla seçimden başarıyla çıkacağını söyledi. 

AK Parti Antalya İl Başkanlığını ziyaret eden Bozkır, burada yaptığı konuşmada, Antalya'da gerçekleştirdikleri "AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı ile daha önce Türkiye için bir tehdit olarak algılanan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişte bulunduklarını belirtti. 

Bozkır, yıllardır kürsüden hitap etme imkanları ellerinden alınan sivil toplum kuruluş temsilcilerinin serbestçe, başına bir şey geleceği endişesi taşımadan isteklerini anlatabildiklerini dile getirdi. Bozkır, bin 500 katılımcıyla güzel bir toplantı geçirdiklerini kaydetti.

- "Türkiye 7 Haziran'da önemli bir karar verecek"

Seçimin Türkiye için öneminin altını çizen Bozkır, "Son 12 yıldır Türkiye'de siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı sağlamış, gerçek demokrasiyi Türkiye'ye getirmiş, getirilen noktaları da 100. yılımızda da ikiye katlamayı hedef alan bir iktidarın bir anlamda sınanacağı ve Türkiye'nin geleceği ile ilgili kararın verileceği bir 7 Haziran yaşayacağız" dedi. 

AK Parti iktidarında önemli yatırımlar yapıldığını, bunların unutulmaması gerektiğini kaydeden Bozkır, kendilerinin mütevazi bir parti olmalarından ötürü yapılanların çok fazla dillendirilmediğini ifade etti. Bozkır, iki bin reform yasası, medeni, ceza, borçlar, ticaret kanunlarının çıkarıldığını, Anayasa'nın yarısından fazla maddesinin değiştirildiğini anlattı. 

Bakan Bozkır, temel hak ve özgürlükler alanındaki bütün kısıtlamaları  da kaldırdıklarını dile getirerek,  "Bu sayededir ki 12 yıldır Türkiye'de insanlar kendilerini daha huzur içinde hissediyorlar, mutlu hissediyorlar, söz haklarının olduğunu hissediyorlar" diye konuştu. 

AK Parti iktidarında yapılan yatırımlar hakkında bilgi de veren Bozkır, duble yolların yapıldığını, bu sayede iller arasındaki mesafenin kısaldığını, insanların uçağa binmelerinin kolaylaştığını söyledi. Türk Hava Yolları ile dünyada Türkiye'nin tanıtımının yapıldığını söyleyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk Hava Yolları'nın 20 uçağı vardı AK Parti iktidara geldiğinde, bugün 280 uçağı var. Anlaşması imzalanmış uçaklarla 450 uçağı olacak. Yaklaşık 108 ülkeye uçuyor. 'Ne var' diyenler var, 'ne oluyormuş THY uçuyor' diye. Türk Hava Yolları arkasında Türk bayrağı ile uçuyor. Bütün bu ülkelere Türk bayrağını taşıyor."

Bozkır, dünyada yaklaşık 10 hava yolu batarken, THY'nin önemli bir noktaya yükseldiğine de vurgu yaptı.

İstanbul'da bir havalimanı inşa edileceğini ancak bazı kesimlerin Türkiye'de hiçbir şey yapılmamasından memnun olduğunu savunan Bozkır, "Vaktinde bir Milli Eğitim Bakanı vardı, CHP'li. 'Ya şu okullar olmasa, Milli Eğitimi ne güzel idare ederdim' lafını söyledi. Şimdi de diyorlar ki, 'Ya havalimanını yapacaksın, ne yapacaksın bu havalimanını?" dedi. 

Bozkır, AK Parti iktidarında tüm havalimanlarının yenilendiğini ancak yetmediğini, mevcut havalimanlarıyla 25 milyon yolcu taşındığını, bazen uçakların havada bir saat dolaşmak zorunda kaldığını kaydetti.

Bakan Bozkır, "Yeni havalimanı yapıyoruz, 150 milyon yolcu taşıyacak, 6 tane pisti var ve stratejik olarak Türkiye'yi başka bir noktaya götürüyor. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki, 'Efendim, bu kadar trafiği artırırsanız uçaklar, havada çarpışırlar'...  Millet nerede, Halk Partisi nerede..." diye konuştu. 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde yapılan ilk köprünün inşaatının açılışının da yatırıma karşı çıkan eski başbakanlardan Bülent Ecevit'e nasip olduğunu, ikinci köprünün yapımında da aynı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Bakan Bozkır, aynı senaryo ile üçüncü köprü yapımında karşılaştıklarını ifade etti.  New York'ta 17 köprü ve tünel olduğunu, İstanbul'a üçüncü köprünün çok görüldüğünü ifade eden Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asya'dan Avrupa'ya tünelle suyun altından metro geçiriyorsunuz, sanki gözlerinin içine baktığında hissediyorsun, şu patlasa da içine su dolsa, şu ortadan kalsa diye... Böyle bir zihniyet. Bizim yapacak dediklerimizi yattıkları zaman rüyalarında göremiyorlar, rüyalarında göremeyince 'Yapacağız' da diyemiyorlar. 'Yapacağız' da diyemeyince 'Yav siz niye yapıyorsunuz, bırakın bunları, biz onu yapacağız, bunu yapacağız'. Hiçbir hesabı olmayan, hiç bir kaynağı olmayan, halkı kandırmaya yönelik ifadelerle maalesef bir seçim propagandası yürütülüyor."

 Bakan Bozkır, AK Parti iktidarı döneminde yapılanlarının gelecek süreçte ikiye katlanacağını ifade etti. AK Parti'nin seçim beyannameleri okununca kimsenin bıyık altından gülümsemediğini, çünkü herkesin buna inandığını vurgulayan Bozkır, "2023 yılında Türkiye'de hiç bir kimsenin etnik kimliğine bakılmaksızın, dini inancına bakılmaksızın, yaşam biçimine bakılmaksızın, herkesin bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğu bir Türkiye hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Volkan Bozkır, Türkiye'de artık "öteki" kavramının kalmayacağını, herkesin eşit şekilde bu ülkenin vatandaşı olduğunu ifade edebileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye bir karar verecek. Acaba 2 trilyon, 3 trilyon, 5 trilyon milli gelire mi gidelim yoksa hazinenin tam takır olduğu, merkez bankasının kasasında 5 kuruşun olmadığı, 70 senti aradığımız bir Türkiye'ye mi gidelim? Acaba Türkiye'de öteki kavramının olmadığı, bütün bu eşitliklere doğru mu gidelim yoksa insanların birbirinden nefret ettiği, birbirini öldürdüğü, şehitler verdiğimiz, terörün hakim olduğu bir döneme geri mi dönelim? Türkiye gerçekten bu ilk bölümü hak ediyor. Bunu Türkiye'de sağlayacak yegane parti de AK Parti'dir, geri kalan hiçbir partinin bunu sağlayacak ne gücü vardır, ne vizyonu vardır ne de niyeti vardır."

Bakan Bozkır, partisinin güçlü bir teşkilata sahip olduğunu, ona gönül verenlerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve seçimden başarılı sonuçlar elde edildiğini  anlattı. 

Bozkır, "Kafamızı karıştırmaya çalışan birçok çevre var, hiç kafanızı o tarafa çevirmeyin, biz kendi işimize bakacağız. Başkasına bakarak seçim kazanılmaz, biz kendimize bakacağız. Biz alırız yüzde 52, yüzde 55 oyumuzu, ondan sonrakiler ne yapmış, ondan sonra bakarız. İnşallah 7 Haziran'da tekrar AK Parti iktidarıyla ve inşallah Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla, başkanlık sistemini tesis edecek milletvekili sayısıyla bundan başarıyla çıkacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Bozkır, daha sonra partililerle bir süre basına kapalı olarak görüştü.  

Kaynak:Haber Kaynağı