Avrupa basketbolunun kalbi Vitoria-Gasteiz'de atacak

Avrupa basketbolunun kalbi Vitoria-Gasteiz'de atacak

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes'in de yer alacağı basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı, İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde yaşanacak. Maçlar Fernando Buesa Arena'da oynanacak

 

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı 17-19 Mayıs'ta İspanya'da yaşanacak.

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes'in Türkiye'yi temsil edeceği Dörtlü Final'de İspanyol ekibi Real Madrid ile Rusya'nın CSKA Moskova takımı da Vitoria-Gasteiz şehrindeki Fernando Buesa Arena'da şampiyonluk mücadelesi verecek.

Dörtlü Final'in ilk maçında basketbolseverler, Türk derbisine tanıklık edecek. Üst üste 5. kez Dörtlü Final'e kalan Fenerbahçe Beko, 18 yıl sonra bu seviyede yer alacak Anadolu Efes'le Türk derbisinde finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Dörtlü Final'in ikinci maçında ise geçen sezon olduğu gibi yine Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile İspanya ekibi Real Madrid karşılaşacak.

 

- 3 takım yine değişmedi

Dörtlü Final'de son 2 sezon olduğu gibi yine 3 takım değişmedi.

2017 ve 2018'deki Dörtlü Final organizasyonunda da yer alan Fenerbahçe Beko, Real Madrid ve CSKA Moskova, tekrar Dörtlü Final'e kalmayı başardı.

 

- İspanya'da 8. kez Dörtlü Final

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı tarihte 8. kez İspanya'da düzenlenecek.

Daha önce Dörtlü Final, İspanya'da 1990 ve 1995'te Zaragosa, 1998, 2003 ve 2011'de Barselona, 2008 ve 2015'te ise Madrid'in ev sahipliğinde yapıldı. Basketbolun çok sevildiği Vitoria-Gasteiz şehrinde ise ilk kez Dörtlü Final organize edilecek.

Dörtlü Final organizasyonu ilk kez 1988 yılında yapıldı. Bu yıl 32. kez düzenlenecek Dörtlü Final, daha önce 12 ülkede 18 farklı şehirde organize edildi.

 

- Yeşil şehir Vitoria-Gasteiz

İspanya'da Bask Bölgesi'nin başkenti konumunda bulunan 240 bin nüfuslu Vitoria-Gasteiz, Avrupa'nın da en yeşil şehirlerinden birisi.

Doğasıyla görenleri hayran bırakan şehir, 2012 yılında "Avrupa Yeşil Başkenti" seçildi

Kentin dört bir tarafı yeşil doğayla çevrilirken, çok sayıda bisiklet ve yürüyüş yolunun olması da dikkati çekti. Şehir, merkeze 15 kilometre uzaklıkta yer alan Santa Catalina Botanik Bahçesi'yle de ön plana çıkıyor.

Şehirde bulunan, 13. yüzyılın sonlarında inşası tamamlandığı düşünülen Santa Maria de Vitoria Katedrali de ülkenin kültürel miraslarının başında geliyor.

Vitoria-Gasteiz'de koleksiyon, arkeoloji ve sanat müzeleri de oldukça ilgi görüyor.

 

- Konaklama sıkıntısı

Şehirde otel sayısının az olması nedeniyle taraftarlar ve basın mensupları, Vitoria-Gasteiz de konaklamada zorlandı.

Organizasyonu takip edecek ülke dışından gelen gazeteciler ve taraftarların büyük bir bölümü, Vitoria-Gasteiz'e en yakın şehirler olan Bilboa ve Burgos da konakladı.

- Maçlar Fernando Buesa Arena

İspanya'da Bask bölgesinin başkenti konumunda Vitoria-Gasteiz şehrinde oynanacak Dörtlü Final'de maçlar yaklaşık 15 bin kapasiteli Fernando Buesa Arena'da oynanacak.

İki takımı bulunan Türk taraftarlarında büyük ilgi gösterdiği organizasyonda İspanyol temsilcisi Real Madrid'in tribünlerde seyirci sayısında üstünlük kurması bekleniyor.

Vitoria-Gasteiz de özellikle Türkiye'den gelen Fenerbahçe taraftarlarının yoğun olduğu görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :