Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:"Hem gençler hem de büyüklerde ilk 12'ye girerek, cimnastiğin en üst ligine çıktık" - "2020 Tokyo Olimpiyatları'na takım olarak gidebilmenin yolu buradan geçiyor"


ANKARA (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Erkekler Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda takım olarak aldıkları derecelerin önemli olduğunu söyledi.

Çelen, İsviçre'nin başkenti Bern'de devam eden şampiyonayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük erkeklerde 11, genç erkeklerde ise 12. sırada yer aldıklarını dile getirdi.

Çelen, "Hem gençler hem de büyüklerde ilk 12'ye girerek, cimnastiğin en üst ligine çıktık. Cimnastikte ilk 12 takım en üst ligde kabul edilir ve şampiyonalarda, bu 12 takımın müsabakaları en son yapılır. Biz de gelecek sene Avrupa Şampiyonası'nda en iyi 11 takımla birlikte en son sırada yarışacağız." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın ilk 12 takımı arasına girmenin önemine vurgu yapan Çelen, "2020 Tokyo Olimpiyatları'na takım olarak gidebilmenin yolu buradan geçiyor." dedi.

Pazar günü yapılacak final müsabakalarına da değinen Çelen, "Şampiyona tarihinde ilk kez 3 sporcumuz birden finale kaldı. Özellikle büyüklerde madalyaya yakınız. İnşallah bu güzel gelişmeleri, pazar günü alacağımız madalyalarla taçlandırırız." diye konuştu.

Şampiyonada, pazar günü, gençlerde Hamza Şamil Yılmaz, büyüklerde ise İbrahim Çolak halka aletinde, büyüklerde Ümit Şamiloğlu ise barfikste finalde madalya mücadelesi verecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :