Avro Grubu, Yunanistan için toplandı

Avro Grubu, Yunanistan için toplandı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis:- "Eğer güvenilir bir paket sunulmazsa Yunanistan'ın çıkışı senaryosunu yok sayamayız"- Avro Grubu Başkanı Dijsselbloem:- "Zor olacak ama Yunanistan'ın yeni teklifi ve onun güvenilirliğini göreceğiz"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Avro ve Sosyal Diyalogdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Yunanistan'ın açıklayacağı programla tekrar güveni sağlayamaması halinde Avro Bölgesi'nden çıkması senaryosunun yok sayılamayacağını söyledi.

Avro Grubu toplantısı girişinde açıklamalarda bulunan Dombrovskis, Yunanistan'ın zor bir durum yaşadığını belirtti.

Yunanistan'ın geçen yılı boşa harcadığını ifade eden Dombrovskis, "Yunanistan'dan net ve güvenilir bir strateji bekliyoruz. Bir çok şey bugün Yunanistan 'ın sunacağı reform programına bağlı. Güven veren ve kapsayıcı bir paket gerekiyor" dedi.

Dombrovskis, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkışını amaçlamadıklarını ve uzlaşmaya çalıştıklarını ancak güvenilir bir paket sunulmazsa çıkışı senaryosunu yok sayamayacaklarını dile getirdi.

 

-"Avro Bölgesi'nin güvenilirliğine zarar verecek bir sonuç ortaya çıkmayacak"

 

 Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem de, referandumdan "hayır" sonucunun çıkmasının eski tekliflerin reddedilmesi anlamını taşıdığına dikkati çekerek, "Zor olacak ama Yunanistan'ın yeni teklifi ve onun güvenilirliğini göreceğiz" diye konuştu. 

Yunanistan hükümetinin nasıl bir uzlaşma teklifinde bulunacağını duymak istediklerini söyleyen Dijsselbloem, Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı'nın önerilerini dinleyeceklerini ve bundan sonra "adım adım" ilerleyeceklerini ifade etti.

Dijsselbloem,  Avro Bölgesi'ni güçlendirmek için gereken herşeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, Avro Bölgesi'nin güvenilirliğine zarar verecek bir sonuç ortaya çıkmayacağını kaydetti.

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici de, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkmaması gerektiğini belirterek, "Yunanistan'ın çıkışı bir başarısızlık olur. Bu çok büyük bir hata olur. Biz de komisyonda bunu istemiyoruz. Yunanistan'ın talep etmesi halinde komisyon bir program üzerinde çalışabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlar seviyesinde yapılan Avro Grubu toplantısının ardından Avro Bölgesi'nin liderleri gün içinde biraraya gelecek. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı