Avro Bölgesi'nde enflasyon düşme eğiliminde

Avro Bölgesi'nde enflasyon düşme eğiliminde

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi'nde ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 0,3'e geriledi.Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) öncü verilerine göre, Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon bu yılın...

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi'nde ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 0,3'e geriledi.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) öncü verilerine göre, Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon bu yılın ağustos ayında, temmuz ayındaki yüzde 0,4 seviyesinden yüzde 0,3'e geriledi.

Avro Bölgesi enflasyonunun ana bileşenleri ele alındığında, ağustos ayında bir önceki aya oranla en yüksek enflasyonun yüzde 1,2 ile hizmet sektöründe gerçekleştiği belirlendi. Bunu yüzde 0,3 ile enerji dışı sanayi malları izledi. Enflasyon oranı söz konusu dönemde gıda, alkol ve tütünde yüzde 0,3, enerji de ise yüzde 2 azaldı. 

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüzde 2 olarak belirlenen enflasyon hedefi göz önüne alındığında ECB Başkanı Mario Draghi'nin düşük enflasyonla mücadele için "geleneksel olmayan araçlar" kullanacağı tartışılıyor. 

Açıklanan enflasyon rakamları ECB’nin fiyat istikrarını sağlamak için hedeflediği yüzde 2 seviyesinin oldukça altında gerçekleşti. 

Ekonomistler, uzun süreli düşük enflasyonun bölgede deflasyon riskinin oluşabileceği yönündeki endişeleri artırdığını bildiriyor. Ayrıca, bu tür risklerden dolayı ECB, haziran faiz oranlarında kesintiye gitmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı