"Avrasya Yaz Okulu" için başvurular başladı

"Avrasya Yaz Okulu" için başvurular başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü ve Uluslararası Türk Akademisince ortaklaşa düzenlenecek yaz okulu için başvurular alınmaya başladı- Kazakistan'ın Almatı ve Astana şehirlerindeki yaz

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü ve Uluslararası Türk Akademisince ortaklaşa düzenlenecek "Avrasya Yaz Okulu" için başvurular başladı.

Ahmet Yesevi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de, Orta Asya ve Avrasya Bölgesi üzerine çalışmalar yürüten yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik 19-26 Eylül'de Kazakistan Almatı'da düzenlenecek yaz okulunda dersler, Türkçe, İngilizce ve Rusça olacak, aynı zamanda simültane çeviri hizmeti de verilecek.

Avrasya Yaz Okulu'nu başarı ile tamamlayan öğrenciler, uzmanlık alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini artıracak, araştırma aktiviteleri ile bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirecek, yerel ve yabancı kaynaklara erişim imkanı bulacak.

Katılımcılar ayrıca Kazakistan'ın iç ve dış politikasının özelliklerini, kamu kurumlarını ziyaret ederek ilk elden öğrenme imkanı bulacak.

- Kimler başvurabilecek?

Kazakistan'ın Almatı ve Astana şehirlerindeki yaz okuluna, üniversitelerin uluslararası ilişkiler, güvenlik, siyaset bilimi , kamu yönetimi, tarih, sosyoloji, iktisat ve enerji alanlarında Avrasya Bölgesi ile ilgili çalışmalar yürüten yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilecek.

Dersler, Almatı'da Avrasya Araştırma Enstitüsünde verilecek, Kazakistan'ın iç ve dış politikasına yönelik bilgilendirme toplantıları ve kurum ziyaretleri ise Astana'da gerçekleştirilecek.

Son başvuru tarihi 6 Temmuz 2016 olan yaz okulu için "www.avrasyayazokulu.org" internet sitesinden kayıt yapılabilecek. E-posta ve posta yoluyla başvuru yapacak katılımcıların başvuruları ise dikkate alınmayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :