"Avni Aker'in yeşillenmesi gerekli"

"Avni Aker'in yeşillenmesi gerekli"

Ortahisar Belediye Başkanı Genç:- "Avni Aker, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Spor Salonunun TOKİ'ye devri ve yıkımından sonra orada kesinlikle yapılaşmaya izin verilmemesi, oraların yeşillenmesi gerekli"

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Avni Aker, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Spor Salonunun TOKİ'ye devri ve yıkımından sonra orada kesinlikle yapılaşmaya izin verilmemesi, oraların yeşillenmesi gerekli." dedi.

Ortahisar ilçesindeki vakıfların temsilcileriyle kentteki bir restoranda bir araya gelen Genç, tüm sorunları şehrin bileşenleri ile çözeceklerini söyledi.

Genç, kötü planlanan bir yapılaşmayla uğraşıldığını belirterek, "Şu an Zağnos, Tabakhane, Pelitli ve Çömlekçi'de yıktığımızın yerine hiçbir şey yapmasak, sadece oraları yeşillendirsek bile bu şehre çok iyi hizmet edeceğimizi düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Yeşil alanların önemine dikkati çeken Genç, bu alanların artırılması gerektiğini vurguladı.

Genç, kentin tarihi önemine değinerek, Trabzon'un kültür, sanat ve spor şehri olduğunu ifade etti.

- "Bir yapı yapacaksak kesinlikle kültür sanat merkezi olmalı"

Trabzon'un, tüm sanat faaliyetlerini bir kombinasyon içerisinde verebileceği kültür sanat kompleksi olması gerektiğini belirten Genç, "Avni Aker, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Spor Salonunun TOKİ'ye devri ve yıkımından sonra orada kesinlikle bir yapılaşmaya izin verilmemesi, oraların yeşillenmesi gerekli." değerlendirmesinde bulundu.

Genç, bir kent meydanı oluşturulması gerektiğine işaret ederek, "Bu alana illa bir yapı yapacaksak kesinlikle kültür sanat merkezi olmalı. Çünkü orada yıkılacak gibi duran Haluk Ongan Sahnemiz var. Bu şehrin birçok özelliğini bir araya toplayarak, bir faaliyet yapmamızın şart olduğunu düşünüyorum." dedi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :