Avcılar yaban hayvanları için yem bıraktılar

Avcılar yaban hayvanları için yem bıraktılar

Mersin'de Erdemli Avcılar Derneği yetkilileri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü ekipleri, kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için yemleme çalışması yaptı

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde, yaban hayvanları için doğaya kaynatılmış buğday, mısır, saman ve yonca ile yaban keçileri için saman balyaları ve besi yemleri bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, Erdemli Avcılık Derneği Başkanı Faruk Ercan ve dernek üyeleri ile doğa koruma ekipleri, kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların yoğun yaşadığı kırsal alanlarda yemleme çalışması yaptı.

Çörtük, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış şartlarının başladığı günden itibaren yaban hayata 4 tonun üzerinde yem bıraktıklarını söyledi.

Doğadaki hayvanların, çetin geçen kış mevsiminde yiyecek bulmakta sıkıntı yaşadığını anımsatan Çörtük, "Yemleme çalışmalarına düzenli olarak devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılık göstererek, yaban ve sokak hayvanları için uygun ortamlara yiyecek bırakmalarını bekliyoruz. Unutmayalım ki ekolojik denge hayvanlarla korunur. Yaban hayvanlarına kaynatılmış buğday, mısır, saman, yonca, yaban keçileri için saman balyaları, besi yemleri ve pazar yerlerindeki sebze artıkları ile bayat ekmekleri bırakıyoruz." ifadesini kullandı.

Erdemli Avcılık Derneği Başkanı Faruk Ercan da ekolojik dengenin korunması ve avcılığın sürdürülebilmesi için bu tür faaliyetleri desteklediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :