Atso'dan, Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Strateji Rehberi

Atso'dan, Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Strateji Rehberi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya ve çevresinin kırsal turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla 105 köyde bin 148 kişi ile birebir görüşme yaparak "Antalya Sürdürülebilir Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Strateji Rehberi"ni hazırladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, alternatif turizmi geliştirmek amacıyla "Antalya Sürdürülebilir Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Strateji Rehberi"ni hazırladıklarını bildirdi.

ATSO, Antalya ve çevresinin kırsal turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) desteğiyle "Antalya Sürdürülebilir Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Strateji Rehberi"ni hazırladı.

Çetin, yaptığı açıklamada, Antalya'nın turizmde 1980'lerden başlayarak bugüne kadar katettiği mesafenin müthiş bir başarı öyküsü olduğunu anlattı.

Turizmdeki büyümenin büyük oranda deniz-kum-güneş turizmi merkezli olduğunu ifade eden Çetin, Türkiye ve Antalya'nın turizmden aldığı katma değeri artırmak için alternatif turizm potansiyelinin ortaya çıkartılması gerektiğini vurguladı.

Çetin, Antalya'nın yalnızca sahil bandı ile değil, kırsalı ile de önemli turizm potansiyeli barındırdığını ifade etti.

- 105 köy incelendi

Bu vizyon doğrultusunda ATSO olarak BAKA'nın da desteğiyle Alternatif Kırsal Turizm Potansiyeli ve Gelişim Stratejisi Projesini uygulamaya koyduklarını bildiren Çetin, proje kapsamında oluşturulan ekibin 105 köyde incelemeler yaptığını, bin 148 kişi ile birebir görüşerek köylerin taşıdığı turizm potansiyeli konusunda bilgi topladığını kaydetti.

Elmalı'dan Gazipaşa'ya kadar 3 bin 500 kilometrenin üzerinde yol kat edildiğini belirten Çetin, çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Çalışmalar sonrasında Antalya Sürdürülebilir Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Strateji Rehberi hazırlandı. Rehberde, araştırılan köylerin altyapı, üstyapı ve ulaşım olanaklarından kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlarına kadar pek çok konu başlığı yer alıyor. Bunların yanı sıra rehberde kırsal turizm potansiyelini açığa çıkarılabilecek önerilere de yer verildi. Bu öneriler içerisinde turizm potansiyeli yüksek olan köy ve bölgelerin tanıtımının yapılmasından alternatif kırsal turizm yapılabilecek köylerin bilinirliğine kadar pek çok başlık bulunuyor."

Turizm yatırımcılarının köylerde yapacağı ya da restore edeceği konaklama tesislerinin kırsalda turizme dayalı katma değer yaratılmasının önünü açacağını ifade eden Çetin, proje ile kırsal kalkınmayı turizm ile iç içe geliştirecek önemli bir kalkınma projesinin ilk adımlarını attıklarını kaydetti.

Sürdürülebilir Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Strateji Rehberi'ne ATSO'nun web sayfası www.atso.org.tr'den ulaşılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı