ATSO Başkanı Çinçin:

ATSO Başkanı Çinçin:

"Suriyeli misafirlerin kayıt altına alınması, hem işveren hem de işçi açısından büyük önem taşıyor"

HATAY (AA) - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, kentte çalışan Suriyelilerin kayıt altına alınmasının, hem işveren hem de işçi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

ATSO'nun ev sahipliğinde düzenlenen, "Bölgesel Kalkınma Güçbirliği Platformu"nda, bölgedeki 10 ilin oda yöneticileri, Suriyelilerin meslek edinmelerine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Çinçin, bir otelde düzenlenen toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, toplantıda, Suriyelilerin meslek edinmelerinden eğitimlerine kadar bölge ekonomisine katkılarının ele alınacağını ifade etti.

Hikmet Çinçin, "Suriyeli misafirlerin kayıt altına alınması hem işveren hem de işçi açısından büyük önem taşıyor. Çünkü iş kazalarında iş verene çok büyük cezalar ve tazminatlar söz konusu olabiliyor. Bu konuda dikkatli olunması lazım. Bizler de bu toplantıda bunları ele alacağız." diye konuştu.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş de komşu ülke Suriye'den son 4 ay içinde kente 74 roketin düştüğünü ve 22 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Tüm bu olayların Kilis esnafını olumsuz etkilediğini belirten Öndeş, şöyle devam etti:

"Tabi bu saldırılar vatan toprağına yapılan saldırılardır. Kilis halkı çok tedirgin, sanayi ve ticaret tamamen durmuş durumda. Esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Devletimiz de bazı tedbirler aldı, Kilis bölgesini mücbir alan ilan etti. Bundan dolayı vergi ödemeleri, beyannameler falan Aralık ayına kadar ertelendi. Tabi bunlar geçici tedbirler, ama umudumuz öncelikle Kilis'in güvenliğinin sağlanması ve güvenlik sağlandıktan sonra Ağustos ayı itibariyle ekonomisinin tekrar hareketlenmesidir. Her türlü sıkıntıyı yaşıyoruz, ama devletimiz güçlüdür, inşallah bu zor günleri atlatacağız."

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da Suriyeli mültecilerin meslek edinmelerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :