ATO'da başkanlık seçimi

ATO'da başkanlık seçimi

ATO Başkanlığına seçilen Baran:- "Zor bir seçim süreci geçirdik, bu süreci sadece Ankara değil, Türkiye takip etti. Gökçek’in gösterdiği performans ve katılımın tam olması önemliydi"- "(FETÖ ile mücadele) Bu çalışmalar neticesinde bize ulaşan bilgiler dah

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) yönetim kurulu başkanlığına seçilen Gürsel Baran, "Zor bir seçim süreci geçirdik, bu süreci sadece Ankara değil, Türkiye takip etti. Gökçek'in gösterdiği performans ve katılımın tam olması önemliydi." dedi.

ATO'nun yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği seçimin ardından, geçici sonuçlara göre en çok oyu alan Baran, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Zor bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Baran, bu süreci sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin takip ettiğini söyledi. Rakibi Osman Gökçek’in gösterdiği performansın ve katılımın tam olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Baran, "Ben, bize destek veren vermeyen bütün arkadaşlarıma, 188 Meclis üyesi arkadaşıma teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaybedecek vakitlerinin olmadığını dile getiren Baran, ATO’nun adını layık olduğu konuma çıkarmakla ilgili ellerinden gelen gayreti bütün ekipleriyle ortaya koyacaklarını söyledi. Baran, "Bundan sonra Ankara var, bundan sonra ticaret odası, Ankaralı esnaf ve tüccar var." şeklinde konuştu.

Baran, ilk icraatlarının ne olacağının sorulması üzerine, 3 aşamalı bir acil eylem planlarının olduğunu, onu yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

Bunlardan birinin meslek komitelerinin çok aktif çalışması olduğunu belirten Baran, şöyle devam etti:

"Her meslek komite toplantımıza yönetim kurulu üyelerimizden birinin dahil edilmesiyle toplantıların çok verimli geçmesi gayreti içinde olacağız. Onun dışında e- ATO’yu hayata geçireceğiz. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Oda dışında yapacağımız faaliyetlerde Ankara’dan uluslararası uçuşların artırılmasıyla ilgili çalışmalarda bulunacağız. Esenboğa Havaalanının dış hatlar ünitesi hizmete açıldığında, Ankara’nın Avrupa’nın en önemli aktarma merkezlerinden biri olacağı söylenmişti, fakat bugüne kadar gerçekleşmedi. Bugün yaklaşık Ankara’dan günde 8-10 uluslararası uçuş varken, İstanbul’dan 400’e yakın uçuş var. Biz bedeli ne olursa olsun, gidebileceğimiz uzanabileceğimiz yer neresiyse sonuna kadar takip ederek bununla ilgili bir gayret içinde olacağız."

Sağlık turizmiyle ilgili de önemli bir gayret içinde olacaklarını anlatan Baran, acil eylem planlarını önümüzdeki hafta herkese duyurmayı planladıklarını kaydetti.

Baran, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında neler yapacağının sorulması üzerine de "Bir 15 Temmuz süreci geçirdi ATO. Zaten kaybolan 3 yıl var, 15 Temmuz'u da eklediğimizde… Ülkemizin güvenlik güçleri var, bakanlıkları var, ilgili birimleri var. Bunların tamamı çalışıyor şu anda. Bu çok uzun bir süreç, ben birkaç yıl süreceğini düşünüyorum." dedi.

Gürsel Baran, bu çalışmalar neticesinde kendilerine ulaşan bilgiler dahilinde üzerlerine düşen her şeyi sonuna kadar yapacaklarını belirterek, "Bize ulaşan bilgiler olduğunda gereken yapılacaktır." ifadesini kullandı.

- Gökçek'ten FETÖ iması

Osman Gökçek de seçimi kazanan Baran’ı tebrik etti.

Demokratik bir seçim yaşandığını, Baran'ın da bundan başarıyla çıktığını ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

"Süreç içinde FETÖ ile alakalı yaptığımız açıklamaların sandığa olumsuz olarak yansıdığını görüyoruz. Zannediyorum içeride bulunan bu örgütlerin yine aynı şekilde tam tersine bir oy kullanması söz konusu oldu, ama Gürsel bey sonuçta hakkıyla almıştır, ama bu FETÖ ile mücadele edilmeyeceği anlamına gelmez. Ben meclis üyesi olarak buradaki FETÖ ile mücadeleye tam gaz devam edeceğim. İnşallah önümüzdeki sürecin içinde bu işlerin, çok kısa bir süre sonra bir seçim daha var, değişeceği kanaati içindeyim."

- ATO'nun yeni yönetim kurulu

Geçici sonuçlara göre Baran başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeliklerine, Mustafa Deryal, Musa Beşparmak, Ziya Kemal Gazioğlu, Faruk Köylüoğlu, Selahattin Karaoğlan, İhsan Şahin ve Vecdet Fehmi Şendil seçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :