ATO'da AVM toplantısı

ATO'da AVM toplantısı

ATO Başkanı Baran:"Türkiye'de ticaret envanterinin bulunmaması nedeniyle ihtiyaçtan fazla AVM yapılıyor. AVM'ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de ticaret envanterinin bulunmaması nedeniyle ihtiyacın üzerinde AVM yapıldığını belirterek, "AVM'ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Baran, Ankara'daki AVM'lerin yöneticileriyle bir araya geldi.

Odanın Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'ndaki görüşmede konuşan Baran, ATO üyelerinin yüksek kira bedelleri ile ilgili şikayetlerini AVM yöneticilerine iletti.

Türkiye'de ticaret envanterinin bulunmaması nedeniyle, ihtiyacın üzerinde AVM yapıldığını belirten Baran, "AVM'ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Devletin AVM yapılacak yerlerin tespiti ve çalışma koşullarına müdahale etmesi gerektiğini vurgulayan Baran, bazı Avrupa ülkelerinde alışveriş merkezlerinin kentin dışında hizmet verdiğini ve haftanın bazı günlerinde kapalı olduklarını aktardı.

AVM yöneticilerinin sorunlarını da dinleyen Baran, AVM'lerin istihdam yaratarak ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunduklarını ifade etti.

Toplantıya katılan bazı işletme sahipleri de kira bedellerinin yüksekliğinin en büyük sorunları olduğunu kaydetti. AVM yöneticileri ise kiracı kaybetmemek için kiralarda indirimi ve kur sabitlemesi uygulamasına gittiklerini ancak bazı kiracıların ekonomik sıkıntıları bahane ederek kiralarını geciktirdiklerini belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :